פרקליטות מחוז צפון- פלילי הגישה היום (שני) לבית המשפט השלום בנצרת כתב אישום נגד מאזן מסאלחה, בן 46 מדבורייה, בגין הפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות לאחר שיידה אבן לעבר ניידת משטרה עקב דו"ח שקיבל על הפרת תקנות הקורונה.

מכתב האישום עולה כי לפני יומיים הוקם מחסום בקרבת בית המרקחת בכפר דבוריה לזיהוי מפרי צו בריאות העם. בסביבות השעה 19:45 נעצר מסאלחה יחד עם חברו שנסעו ברכב ע"י שני שוטרים במחסום, ונמצא כי מסאלחה הפר את תקנות הקורונה וקיבל דו"ח ע"ס 500 שקלים.

בהמשך לכך, בסמוך לשעה 21:00 חזר מסאלחה אל המחסום ויידה 2 אבנים לעבר הניידת המשטרתית שבה ישב באותה עת אחד השוטרים וגרמו לשבר בשמשתה הקדמית של הניידת. מסאלחה נמלט מהמקום ורק לאחר מרדף רגלי נעצר ע"י אחד השוטרים.

הפרקליטות ביקשה מביהמ"ש להורות על מעצרו של הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בטענה כי קיים יסוד סביר לחשש כי הנאשם יסכן את שלום הציבור, וכי שחרור יביא לשיבוש הליכי משפט ולהתחמקות מהליכי שפיטה. לטענת הפרקליטות, מעשיו של מסאלחה באירוע משקפים "חוסר מורא מהחוק ומנציגיו, לא ניתן לתת אמון במשיב, אמון אשר עומד בבסיס כל חלופת מעצר.