במהלך מחאה של חרדים קיצוניים במאה שערים על הסגר בירושלים, יידו המפגנים אבנים לעבר השוטרים וניסו לפרוץ את המחסומים. בעקבות כך, 5 מהם נעצרו על ידי המשטרה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שוטרים הותקפו באבנים וחפצים (קרדיט: מחאות החרדים הקיצונים)

כמה עשרות התקהלו באזור מאה שערים, הם כאמור יידו אבנים לעבר השוטרים וניסו לצאת לרחובות סמוכים, חרף העוצר על שכונות בעיר. השוטרים שפעלו במקום הדפו אותם בחזרה לתוך השכונה.

בהמשך, עצרה המשטרה 5 חשודים על הפרת הסדר והתקהלות אסורה והם הועברו לחקירה. מהמשטרה נמסר כי "כוחות משטרת ישראל ממשיכים לפעול במקום".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אוכפים את הגבלות משרד הבריאות בשכונות החרדיות (צילום: חיים גולדברג/ סרוגים)

בתוך כך, לאחר שיחה של שר הבריאות יעקב ליצמן, שר הפנים אריה דרעי ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ולאור נתונים ראשוניים מעודדים בערים בני ברק וירושלים עם סימנים ואינדקציות חיוביים.

בנוסף התחייבותם של ראשי הערים בני ברק וירושלים להוציא את החולים מהעיר לבתי מלון – לפחות מחצית מהחולים הנותרים בעיר עד סוף השבוע – הוחלט לקיים מתווה מקל על הערים על מנת להקל את הסגר שיסתיים הלילה בחצות. דיון מיוחד בנושא יתקיים מחר בשעה 10:00.