חדשות

גנץ ימסור הצהרה; הנדל והאוזר מפרסמים הבהרה

לקראת פקיעת המנדט שקיבל ולאחר שנתקל בסירוב מצד נשיא המדינה להעניק לו הארכה, יו"ר כחול לבן, בני גנץ, יישא הערב הצהרה לתקשורת. במקביל, הנדל והאוזר דוחים דיווחים כי יתמכו בצעדיו של נתניהו אודות מערכת המשפט

((צילום: תומר ניוברג\ פלאש90))

לקראת דרמה פוליטית?

יו"ר כחול לבן, חבר הכנסת בני גנץ, ימסור הערב (שני) הצהרה דרמטית לתקשורת שעות ספורות לפני פקיעת המנדט שלו להרכיב ממשלה. היום בחצות יגיעו לסיומם 28 הימים שניתנו לגנץ כדי להקים ממשלה לאחר שהצליח לגייס 61 ממליצים. גנץ כבר סורב על ידי נשיא המדינה ריבלין לקבל הארכה של 14 יום.

פגישת נתניהו גנץ
פגישת נתניהו גנץ| צילום: גנץ ונתניהו נפגשים בצל הקורונה (צילום: רועי אברהם, מקליט: יוסי כהן)

בשבועיים האחרונים ניהל גנץ משא ומתן על ראש הממשלה בנימין נתניהו להקמת ממשלת אחדות. לאחר שהמגעים יתקדמו בצורה משמעותית והצדדים הגיעו להסכמות בשלל נושאים מהותיים, לפני מספר ימים אירע פיצוץ במגעים כשכל צד מטיל את האחריות על הצד השני.

לפי שעה, טרם ברור מה יהיה נושא ההצהרה של גנץ, אך על פי ההערכות למרות ההיתכנות במערכת הפוליטית לא מדובר בהצהרה דרמטית אלא יותר התייחסות לענייני השעה.

במקביל, דווח כי חברי הכנסת יועז הנדל וצבי האוזר העבירו מסר לנתניהו כי אם הוא ילך לממשלת אחדות עם גנץ הם יתמכו בכל מהלך שלו הקשור למערכת המשפט.

עם זאת השניים הוציאו הבהרה בה אמרו: "נתנגד לכל פגיעה בשלטון החוק והדמוקרטיה. תומכים בעמדת כחול לבן בדרך לממשלת אחדות. ובעד כל פשרה שתמצא לאחדות".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

9 תגובות
6
ס.תחמס
13.04.20

פעמיים בוסקילה כבוד ליועז וצביקה . חכמים נבונים יודעים את התורה.יודעים לשאול ויודעים להיות לא לשון מאזניים אלא אבן ראשה לאחדות כל כך חיונית. כבוד לשניהם

הצטרפו אלינו