חדשות

הרב לאו ספד: "זכינו לקרבה גדולה; מדובר בחכם גדול"

הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, משתתף בהלוויתו של הרב הראשי לשעבר, הראשון לציון הרב אליהו בקשי דורון שנפטר אמש לאחר שנדבק בנגיף הקורונה: "מהיום שגדל בבית המדרש הלך והתעלה"

הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו
הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו | צילום: חיים גולדברג/ סרוגים

הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, משתתף בשעה זו (שני) בהלוויתו של הרב הראשי לשעבר, הראשון לציון הרב אליהו בקשי דורון שנפטר אמש לאחר שנדבק בנגיף הקורונה.

בהספד שנשא לפני מספר דקות אמר הרב לאו: "זכינו לקרבה גדולה, לראות אותו כאבא, מחנך, מורה הוראה ומורה דרך לרבני ודייני ישראל לאורך שנים רבות".

על כך שמספידים בחג למרות שחודש ניסן אמר הרב לאו: "חג היום אבל מדובר בחכם גדול. אחרי שאליהו הנביא עושה נס, מוריד אש מן השמיים ולמרות כל זאת מה אמרו אחריו? שידע להפנות את לב כולם לאבינו שבשמיים, וידעו כולם להצביע שה' הוא הא-לוקים ויש בורא לעולם".

הלוויה| צילום: הלווית הרב אליהו בקשי דורון (צילום: חיים גולדברג/ סרוגים )

הרב לאו דיבר על מעלותיו של הרב בקשי דורון ואמר: "מהיום שגדל בבית המדרש הלך והתעלה, וכיוון אנשים לאביהם שבשמיים".

"אנחנו מבקשים מריבונו של עולם: 'נטלת מאיתנו במגיפה הקשה הזאת דורות קודמים', אנחנו מסתכלים ורואים את הסבים והסבתות שמסתלקים מן העולם ועכשיו נטלת מאיתנו גם עטרת תפארת ראשון לציון בכאב גדול. אמור לצרותינו די, מנע מגיפה מנחלתך, זכה אותנו שנוכל לחגוג את החג בשמחה, שיהיה מליץ יושר".

תגובות

2
2
אוחנה
13.04.20

אמור לצרותינו די, מנע מגיפה מנחלתך אמור לצרותינו די, מנע מגיפה מנחלתך כך הספיד הרב לאו ! מי יתן ותעל תפילתו השמיימה

1
נעמי
13.04.20

נוח על משכבך בשלום נוח על משכבך בשלום תנחומי תנחומים למשפחה