יושבים? מתכון למצה בריי עם בשר
בבתים רבים אין פסח ללא מצייה מטוגנת המכונה בלעז 'מצה בריי'. המתכון שכבר שודרג פעמים רבות בעזרת גבינה צהובה וירקות, הופך למעדן מלכים כשהופכים אותו לבשרי עם בשר טחון. נסו ותיהנו

המצייה הידועה אותה מטגנים עם מצות מרוככות במים וביצים מקבלת תפנית בעלילה.
המצרכים:
500 גר' בשר טחון
בצל גדול/ או 2 בינוניים
עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, (טימין, בזיליקום)
6 מצות
3 ביצים
שמן
מים
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל ומטגנים אותו עם כף שמן. לאחר מספר דקות מוסיפים את הבשר ומערבבים יחד עם העלים הירוקים: כוסברה, פטרוזיליה – אפשר גם טימין ובזיליקום, עד שהבשר משנה גוון, ומכבים את הגז.
2. משרים את המצות לזמן קצר (לא יותר מידי) בקערה עם מים, מיבשים על מגבת.
3. מניחים בקערה יבשה את תערובת הבשר, עם שברי המצות שהרטבנו (עדיף שברים גדולים ולא חתיכות קטנות), שוברים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מטגנים שוב את כל התערובות במחבת גדולה (לרוב צריך לחלק זאת לשניים, שלושה סבבים על המחבת), כשהופכים צד עדיף לעשות זאת כשקודם צד אחד של המחבת ולאחר מכן צד שני, בגלל הגודל אי אפשר יחד, אפשר אפילו לחתוך בסכין. ניתן גם לקשקש את הכל, אך המרקם יוצא פחות טעים.
5. שמים על נייר סופג. מומלץ עם סלט ירקות גדול בצד. בתיאבון.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו