מבזקים
סרוגים

ח"כ מרב מיכאלי מבהירה: "אכנס לקואליציה בעל כרחי"

חברת הכנסת מרב מיכאלי הפתיעה הבוקר כשהצהירה כי אם מפלגת העבודה תיכנס לממשלת נתניהו היא לא תתפלג מהמפלגה ותצטרף אף היא לקואליציה בראשותו: "אעשה זאת בעל כורחי"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י"א ניסן התש"פ
ח"כ מרב מיכאלי מבהירה: "אכנס לקואליציה בעל כרחי"

אחרי שחודשים ארוכים היא מכנה את ראש הממשלה בנימין נתניהו "הנאשם מבלפור", והצהירה מעל כל במה כי לא תשב בממשלה בראשותו, חברת הכנסת מרב מיכאלי ממפלגת העבודה הבהירה הבוקר (ראשון) כי אם הדיווחים על כניסה של מפלגת העבודה לממשלת נתניהו נכונים אזי היא תצטרף לחברי מפלגתה עמיר פרץ ואיציק שמולי, ולא תתפלג.

"לא אתפלג, העבודה היא הבית שלי", אמרה ח"כ מיכאלי בראיון לגל"צ. עוד הוסיפה כי "לא אני זו שהפרתי את ההתחייבות לבוחרות ולבוחרים. אכנס לקואליציה בעל כורחי".

ח"כ מכאלי מסרה לסרוגים: "רק בשביל שלא יהיו אי הבנות. אני לא אהיה חלק מקואליציית נתניהו בשום צורה. אני מובילה את המאבק עם שותפים רבים כדי שמפלגת העבודה לא תיכנס לממשלת הנאשם נתניהו. אני מציעה שכל מי שחושב שהעניין חתום וגמור שתחשוב שוב. הוועידה הדיגיטלית הראשונה תשנה את כללי המשחק".

עמיר פרץ הודיע על פירוק סיעת העבודה – מרצ
עמיר פרץ הודיע על פירוק סיעת העבודה – מרצצילום: עמיר פרץ הודיע על פירוק סיעת העבודה – מרצ

רק בשבוע שעבר ערכה מיכאלי כנס בתכנת 'זום' נגד חבירת מפלגת העבודה לממשלת "הנאשם מבלפור", כדבריה. מיכאלי אף שיגרה מכתב נחרץ ליו"ר מפלגתה עמיר פרץ, בו כתבה, בין היתר: "לצערי, לפי מיטב השמועה, עלולה סיעת העבודה לעשות את הטעות הנוראית ולהצטרף לממשלת .הימין הקיצוני של הנאשם נתניהו, באצטלה של מצב חירום, ולהפר את הבטחות הבחירות שהענקנו, מעל כל במה, לבוחרות ולבוחרים שלנו. אני מקווה שאין כך הדבר והשמועות יתבררו כאוויר חם של מבקשי רעתנו".

משרד החינוך מזמין אותך לנצח את הקורונה מרחוק
משרד החינוך מזמין אותך לנצח את הקורונה מרחוקצילום: משרד החינוך מזמין אותך לנצח את הקורונה מרחוק

עוד הוסיפה מיכאלי כי "מפלגת העבודה מתהדרת בהיותה מפלגה דמוקרטית. אני פונה אליך כי תפעל לכבד את עקרונותיה הדמוקרטיים של המפלגה ותנחה לכנס את ועידת מפלגת העבודה מרחוק לדיון על כוונתך להיכנס לקואליציית הנאשם, או בכל נושא אחר בו נבקש את הכרעת חברי המפלגה, וזאת מאחר וברור כי לא ניתן לכנס פיזית את הוועידה בעת זו".

בסוף מכתבה דרשה מיכאלי מפרץ "לפעול בדחיפות ולהנחות כי גורמי המפלגה ייערכו להצבעה של חברות וחברי הוועידה באמצעים טכנולוגיים אשר ישמרו על זכות החברות והחברים להצביע על עתיד המפלגה. עת חירום זו. אולם אסור לנו לעשות צעדים פזיזים הדורסים את הדמוקרטיה הפנימית המפארת את מפלגת העבודה".

זקוקים לכם כמו אוויר לנשימה: עזרו ליד שרה
זקוקים לכם כמו אוויר לנשימה: עזרו ליד שרהצילום: זקוקים לכם כמו אוויר לנשימה: עזרו ליד שרה

נזכיר, כי אמש (מוצ"ש) הודיע יו"ר העבודה עמיר פרץ על פירוק סיעת העבודה-מרצ, ככל הנראה כחלק מכוונתו להיכנס לממשלת נתניהו. בעקבות הודעתו תקף אותו בחריפות יו"ר מרצ ניצן הורוביץ, וחברת הכנסת תמר זנדברג כיתה אותו "נוכל" ו"אופורטוניסט".

מפלגת העבודה מרב מיכאלי מרצ ניצן הורוביץ עמיר פרץ