במשא ומתן בין כחול לבן לליכוד, הוחלט כי שר המשפטים יישאר בידי כחול לבן ובראשו יעמוד ח"כ אבי ניסנקורן. שרת המשפטים לשעבר, ח"כ איילת שקד, תוקפת: "מסירת משרד המשפטים לידי השמאל משמעה לא רק עצירת המהפכה אלא חזרה לאחור".

בפוסט בפייסבוק היא מכנה את כחול לבן שמאל ואמרת כי המשמעות לכך שיימסר לידיהם משרד המשפטים, הוא השבת שליטת השופטים בוועדה לבחירת שופטים.

"במהלך כהונתי כשרת המשפטים", כותבת שקד, "התבטא אהרון ברק כי פעם שרי המשפטים ידעו את מקומם. הוא הסביר כי השרים תמיד הצביעו איתו בוועדה לבחירת שופטים, באמרם: 'אנחנו לא מבינים בזה אז תמנה אתה את מי שנראה לך'".

"הסיפור הזה משקף את עומק השינוי שהחל בכהונתי. לראשונה, נבחרי הציבור בוועדה לבחירת שופטים שיתפו פעולה עם נציגי לשכת עורכי הדין והשופטים איבדו את אחיזתם בוועדה. כך החלה המהפכה השמרנית, במסגרתה בחרנו 334 שופטים, מתוכם 6 לבית המשפט העליון.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לממשלה בלי ריבונות אין זכות קיום, שקד

שקד מתייחסת למחלוקת שנשארה בין הצדדים סביב הרכב הוועדה לבחירת שופטים, בכך שיהיה לכחול לבן ולליכוד מנגנון השפעה שווה בפנים: "בקדנציה הקרובה ימונו לפחות 4 שופטים לבית המשפט העליון. זוהי הזדמנות היסטורית לגבש רוב שמרני. ויתור על ההזדמנות הזאת ייזכר לדיראון עולם".