ימינה משגרים הערב (חמישי) תגובה חריפה למשא ומתן שמכוונת לליכוד, באם לא יקבלו את דרישותיהם. מבחינתם, ההצעות הלא מספקות לכניסה לממשלת אחדות שנרקמת ונושאי הימין שלא על הפרק.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לממשלה בלי ריבונות אין זכות קיום, שקד

"אנחנו לא חלק ממשחק הכיסאות של נתניהו וגנץ", אומרים במפלגה. "כבר שבוע שנתניהו מנהל את המו"מ לבד, בלי לשתף את שותפיו בשנה האחרונה. אם נתניהו מכר את כל מה שחשוב לימין, אין לנו שום כוונה להיות עלה תאנה בממשלת שמאל בראשותו שמוכרת את תיק המשפטים, מחסלת את הריבונות, מבטלת את חוק קמיניץ ועוד.

בשלב זה 'ימינה' מאיימת להוביל מהאופוזיציה "מלחמה בשחיתות". "ימינה תקדם את ערכיה בממשלה או בכנסת. ארץ ישראל, תיקון מערכת המשפט, זהותה היהודית של המדינה, שוק חופשי, מלחמה בשחיתות, ועוד. מי שיהיה חתום על פירוק הבלוק הוא נתניהו".

השר יריב לוין העביר לימינה הצעה לקבל את תיק החינוך  בנוסף לתיק זוטר לבחירתם ממה שנשאר בידי הליכוד, אך ימינה דורשים 3 תיקים, בהם אחד בכיר ועוד 2 משניים, כשעל התיק השלישי תהיה רוטציה בין שניים מארבע הבכירים. הוא גם יענה גם על ההבטחה של ראש הממשלה נתניהו לתיק לרב רפי פרץ.