מבזקים
סרוגים

אופיר סופר הגיש שני חוקים לחיזוק הזהות היהודית

ח"כ אופיר סופר הגיש שני חוקים העוסקים בחיזוק הזהות היהודית של המדינה, לקראת הקמת הקואליציה: לבטל את איסור ההפרדה באירועים ציבוריים וקביעת כללים אחידים למתן תעודת כשרות

ח' ניסן התש"פ
אופיר סופר הגיש שני חוקים לחיזוק הזהות היהודית
אופיר סופר הגיש שני חוקים לחיזוק הזהות היהודית צילום: (צילום: הלל מאיר)

ח"כ אופיר סופר (האיחוד הלאומי) הגיש היום (חמישי) שני חוקים העוסקים בחיזוק הזהות היהודית של המדינה, לקראת הקמת הקואליציה. בין היתר: חידוש חוק ההונאה בכשרות ואיסור אפליה.

מטרת החוק הראשון למנוע את ביטול ההפרדה באירועים ציבוריים שעוררו סערה כמו אירוע חב"ד בכיכר רבין בתל אביב ובהופעות לציבור החרדי בעיר עפולה. כעת ניתן לבטל את החיוב לאנשים דתיים לעבור על אמונתם.

החוק השני שהוגש ע"י ח"כ סופר הוא איסור הונאה בכשרות שקובע כללים אחידים למתן תעודת הכשר אשר יחייבו את הרבנים שהוסמכו לתת תעודת הכשר לפעול על פיהם.

הבוקר הוגשו על ידי ימינה שמונה חוקים על ידי חברי הכנסת איילת שקד, אופיר סופר ומתן כהנא, שמטרתם היא לקבוע גבולות גזרה אידאולוגיים לקואליציה הבאה, שעוסקים בתחום המשפט ויהודה ושומרון. בניהם: שינוי שיטת מינוי שופטים, גירוש משפחות מחבלים, החלת ריבונות על שטחי c ופסקת ההתגברות.

אופיר סופר הונאה בכשרות הצעת חוק זהות יהודית מליאת הכנסת