ח"כ היבא יזבק קיבלה תואר דוקטור מאוניברסיטת ת"א
ח"כ היבא יזבק מסיעת בל"ד ברשימה הערבית קיבלה אתמול תואר דוקטור מאוניברסיטת תל אביב, על מחקר שערכה תחת הכותרת "העקורים הפלסטינים ב-1948". השופט שבדק את העבודה ביקש להישאר בעילום שם

ח"כ היבא יזבק מסיעת בל"ד ברשימה הערבית המשותפת קיבלה תואר דוקטור מאוניברסיטת תל אביב, למחקר שמאל שערכה תחת הכותרת "העקורים הפלסטינים ב-1948", זאת במסגרת הקמת מדינת ישראל.
יזבק הייתה דוקטורנטית בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, מחקרה עוסק ב"הגירה כפויה ובקולוניאליזם התיישבותי". היא בחנה את האירוע של העקורים הפלסטינים, שלטענתה, נעקרו במסגרת "הנכבה" ונהפכו לאזרחים בישראל.
הטקס ייערך בעוד כמה חודשים, אך לפני יומיים קיבלו הסטודנטים הודעה על הזכייה. בעוד אצל מרבית מהסטודנטים נכתב שמו של השופט שבחן את העבודה, אצל היזבק ישנה הערה כי "השופט ביקש להישאר בעילום שם", לאחר כאמור שנבדקה על ידו.
אחת הסיבות:
"פירוק המדינה ממהותה הציונית והיהודית"
המחבלת יזבק
שותפתו של @gantzbe pic.twitter.com/B0MqYgpceC— Dana ???????? ???? (@danamarss) March 14, 2020
רק לאחרונה הופצו סרטוני וידאו שחושפים את עמדתה של יזבק, שם היא מצהירה על רצונה לפרק את המדינה מאופיה היהודי והציוני. בראיון בשפה הערבית אומרת יזבק: "אנחנו רוצים להיאבק בכל הכוח בגזענות, באפרטהייד ובציונות. אנחנו נלך בכל הכוח בפרויקט שלנו מדינה של כל אזרחיה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו