מנהל הסיעוד של משרד הבריאות הכין בימים האחרונים תוכנית לימודים מזורזת לסטודנטים בשנים ג' ו-ד' בכלל החוגים לסיעוד במוסדות האקדמיים בישראל, על מנת להכשיר אותם לטיפול בחולי קורונה. במשרד הבריאות נקבע כי התוכן הלימודי הוא חובה, ובלעדיו לא ניתן לקבל תעודת הסמכה רשמית של המשרד.
התוכנית כוללת טיפול סיעודי במטופל מונשם – בקרת מדדי הנשמה על פי הוראה רפואית, חיבור וניתוק מטופל ממנשם לצורך גמילה בהתאם להוראה רפואית, איתור הידרדרות במצב המטופל ודיווח ממצאים חריגים וזיהוי תקלות במכשיר הנשמה.
בנוסף, ניתן דגש על עקרונות טיפול המתבססים על צמצום מגע, שילוב טכנולוגיה במטופלים עם סימפטומים של מחלת הקורונה, הנחיות להתמגנות בציוד מגן אישי, נטילת דגימות מעבדה, טיפול בכביסה ועוד.
משרד הבריאות קבע, כאמור, כי ההכשרה היא חובה לכל הסטודנטים לסיעוד ובמסמך שהגיע לכל מחלקות הסיעוד נכתב כי בשל הדחיפות היא תתקיים לא יאוחר מה-22 במארס.
במרכז האקדמי לב, שבו החוג לסיעוד נחשב לאחד מהטובים באקדמיה הישראלית, הוכשרו כ-580 סטודנטים – יותר מ-90% מכלל הסטודנטיות והסטודנטים בשנים ג' ו-ד' במחלקה. בנוסף להם, התנדבו עוד כ-250 סטודנטים לסייע לצוותים הרפואיים וחלקם כבר שובצו לסייע בבתי החולים ובמרכזים הרפואיים ברחבי הארץ.
ד"ר חיה רז, ראש החוג לסיעוד במרכז האקדמי לב: "הסטודנטיות והסטודנטים שלנו למדו את כל חוזרי צו בריאות העם, נוהלי זהירות שגרתיים וכיצד מתמודדים עם תחלואת הקורונה. כמובן שניתן דגש להוראות החדשות בנושא הקורונה. אני סומכת עליהם שיהיו נכונים בזמן הנכון ויתגייסו להצלת חיים במגפה".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים