ע'דיר כמאל מריח היא חברת כנסת הדרוזית-ישראלית הראשונה שנבחרה לכנסת, לאחר ששובצה בכחול לבן. היום (שישי) היא מתרעמת על הצעד שעשה היו"ר בני גנץ והודיעה על פרישה מחוסן לישראל.
מנהיגות עם יושרה נמדדת בעתות משבר. מנהיג לא בוגד בעקרונותיו ובציבור בוחריו. באתי לפוליטיקה בכדי להחליף את ממשלת הגזענות, השיסוי וממשלת חוק הלאום, ולא בכדי להיות שותפה לה!
אני לא אשב יום אחד תחת המושחת מבלפור.— Gadeer Kamal Mreeh – ע'דיר כמאל מריח (@GadeerMreeh) March 27, 2020
בטוויטר תקפה: "מנהיגות עם יושרה נמדדת בעתות משבר. מנהיג לא בוגד בעקרונותיו ובציבור בוחריו. באתי לפוליטיקה בכדי להחליף את ממשלת הגזענות, השיסוי וממשלת חוק הלאום, ולא בכדי להיות שותפה לה".
היא הצהירה: "אני לא אשב יום אחד תחת המושחת מבלפור".
לאחר מכן הגיע גנץ לביתה של מריח בדליית אל-כרמל, לאחר שהודיעה כי לא תצטרף איתו לקואליציה, אך ללא הועיל – היא עוברת למפלגת תל"ם של בוגי יעלון.

את דרכה העיתונאית החלה בשנת 2011 כאשרה הנחתה תוכנית בשפה הערבית ברשות השידור אשר התמקדה בסוגיות חברתיות ותרבותיות במגזר הערבי בישראל. בשנת 2015 נבחרה להגיש את מהדורת החדשות היומית בשפה הערבית ברשות השידור. בשנת 2017 נבחרה להגיש את מהדורת חדשות השבת בעברית ומהדורת לילה שבועית בערוץ הראשון, ובכך עשתה היסטוריה כמגישה ראשונה של מהדורת חדשות בעברית שאיננה יהודיה.
ח"כ כמאל מריח נולדה וגרה בדלית אל-כרמל, נשואה ואמא לשני בנים.

תגובות