רבנים מתירים להשתמש ב"זום" בליל הסדר
רבני ערים הוציאו פסק הלכה דרמטי, תחת מגבלות מסוימות, בו הם מתירים להפעיל את תוכנת זום במהלך ליל הסדר, ובכך להתגבר על הנחיות הבידוד החמורות בעקבות נגיף הקורונה

בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, שמביאות עימן הגבלות חריפות על התכנסות ומפגשים משפחתיים, ליל הסדר ייאלץ השנה להתקיים בנוכחות מצומצמת בלבד. בשביל להתגבר על כך פירסמו מספר רבני ערים מאיגוד חכמי המערב במרוקו, פסק הלכה שכבר שנוי במחלוקת בו הם מתירים לקיים את החג באמצעות תכנת "זום".
הפסיקה ניתנת במענה לשאלה: "האם ניתן להפעיל תכנת זום בליל הסדר, המחברת בין זקנים ובני משפחותיהם, אשר אינם יכולים לשהות במחיצתם, עקב הפצת הנגיף, על מנת לעשות את הסדר בצוותא דרך התוכנה".
התשובה ניתנת תחת מגבלות מסוימות ותוך הדגשה שמדובר במצב חירום: "עניין נוסף יש והוא הצורך להסיר עצב מהמבוגרים ולתת להם מוטיבציה להמשיך להיאבק על חייהם".
בתחילה מעלים הרבנים 3 חששות, מהפעלת המכשיר ביום טוב, עוסקין דחול ושיבואו להשתמש בהיתר זה בימים טובים שלא לצורך. בתגובה הם עונים כי "אין צורך להפעיל את המחשב כי הוא מופעל מערב החג", ומבהירים כי ברור ש"ההיתר ניתן לשעת חירום בלבד".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו