מפלגת כחול לבן עתרה היום (חמישי) נגד יושב ראש הכנסת, יולי אדלשטיין, שהחליט כי הכנסת תכונס רק ביום שני, וסירב להעלות לדיון הקמת וועדות ולקיים בחירות ליושב ראש לכנסת ה-23.
יש שני וויכוחים בין הליכוד לכחול לבן: על גודל הוועדות והרכב הוועדה, בעוד הליכוד רוצה עד 10 חברי כנסת חברים בוועדות, בעקבות הגבלות משרד הבריאות נגד הקורונה בחלוקה שיווניות (5-5), כחול לבן דורשים להיות הרוב בוועדות בהתאם לגודל הגוש שמונה 61 ועוד ח"כ אורלי לוי אבקסיס.
השופט נעם סולברג הוציא מוקדם יותר החלטה דומה בבג"צ שהגישה התנועה לאיכות השלטון נגד החלטותיו האחרונות של יו"ר הכנסת, וביקש מהצדדים להודיע האם מוסכם עליהם שהדיון יתקיים כאילו הוצא צו על תנאי.
מוקדם יותר, עתרה התנועה לבג״צ נגד יו״ר הכנסת במה שהם מכנים "פגיעה עמוקה בעקרון הפרדת הרשויות שהוא נשמת אפה של הדמוקרטיה הישראלית". לטענתם, "במעשיו הביא לפגיעה אנושה במרקם החיים הפרלמנטריים וביסודות המבנה של משטרנו החוקתי, אפשר את זליגתם של שיקולים פוליטיים זרים וצרים לזירה לא להם".
על פי העתירה: "באופן תמוה ובניגוד לכל היגיון, השיקולים הפוליטיים הצרים של אדלשטיין עלו במשקלם על הצורך בקיומו והבטחתו של פיקוח פרלמנטרי הדוק על פעילות הרשות המבצעת, והובילו למחיקה טוטאלית של פיקוח ובקרה אלה. דברים אלה מקבלים משנה תוקף וחומרה במיוחד בעת שנמצאים אנו במשבר רפואי חסר תקדים, ובשעה שעוסקים אנו בתחומים הרגישים והאקוטיים של בטחון הציבור, זכויות אזרח ובריאות הציבור בישראל".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ואתה לא סטלין
וגם לא תיהיה נשיא ..... אבל תמיד תזכר כיו"ר שלא כבד את החלטת הבוחר ..... וואאאההההו איזה הישג ....
22:54 20.03.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר