שוטרי משטרת ישראל הגיעו היום אחר הצהרים (רביעי) אל ביתו של אדם בתל אביב שהינו מחויב בידוד בביה"ח וולפסון על פי צו אשפוז של משרד הבריאות, לאחר שהוצג לו צו האשפוז הוא התלווה אל השוטרים אל האמבולנס של מ"דא – צפו בתיעוד.
תיעוד: מעצר חשוד בהפרת צו בידוד, שמחויב לשהות בבית החולים@ittaishick (צילום: דוברות המשטרה) pic.twitter.com/olFrPKd4e7
— כאן חדשות (@kann_news) March 18, 2020
בתוך כך השר גלעד ארדן הנחה את המשטרה להיערך למצב בו מדינת ישראל תצטרך לצאת לסגר מלא.
במהלך ויעוד טלפוני של כלל ראשי גופי בטחון הפנים שהתקיים אמש (שלישי), הנחה השר ארדן את המשטרה ואת גופי בטחון הפנים להיערך ליישום החלטה על מעבר להסגר מלא, שלהערכת השר, ייתכן מאד שתתקבל בימים הקרובים.
השר ארדן ביקש כי תוצג לו בדחיפות תכנית מפורטת למימוש החלטה לפיה יוטל הסגר מלא בכל שטח המדינה, במסגרתו רק עובדים חיוניים יורשו לצאת מבתיהם ושאר האזרחים יורשו לצאת לצורך הצטיידות או קבלת טיפול רפואי בלבד. במצב כזה, המשטרה תהיה אחראית על אכיפת ההסגר, בעוד פיקוד העורף יספק לאזרחים הנזקקים לכך מוצרים חיוניים.
השר ארדן הוסיף ואמר כי לדעתו, ההחלטה לעבור להסגר מלא היא החלטה קשה מאד, אך במצב שנוצר היא בלתי נמנעת, וכי עדיף לנקוט באמצעים קשים לזמן קצר כדי לנצח את הקורונה בזמן הקצר ביותר ולמנוע מקרי מוות.
אמש (שלישי) בהצהרה לתקשורת שנשא ראש הממשלה נתניהו יחד עם מנכ"ל משרד הבריאות רמז נתניהו שזה יכול להגיע למצב של סגר מלא: "מי שאינו צריך לצאת מהבית – שלא ייצא. כרגע זה רק המלצה, ולא הנחיה, אבל זה עוד יכול להגיע לשם, תישארו בבית, תדברו אחד עם השני בטלפון, שמרו על מרחק, אני עושה הכל כדי שאנחנו נצלח את המשבר העולמי הזה".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים