אחרי ההודעה של איגוד השידור האירופי על ביטול תחרות האירוויזיון 2020 שהייתה אמורה להיערך בהולנד, הנציגה הישראלית לתחרות, עדן אלנה, הגיע לאולפן 'כאן 11' כדי להתייחס לשינוי הדרמטי.

אלנה התארחה בתכניתם של קובי מידן ולוסי אהריש וסיפרה על תחושת האכזבה מהביטול. לקראת סוף הראיון הטעון רגשית היא כבר לא הצליחה לעצור את הדמעות ופרצה בבכי.

כאמור, מוקדם יותר בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והודעת ארגון הבריאות העולמי כי מספר הנדבקים בנגיף הגיע ל-200,000, החליט איגוד השידור האירופי לבטל את תחרות השירה הפופולרית.

לדברי גורמים באיגוד השידור קיום התחרות אינו אפשרי לנוכח מגבלות המדינות, ויעמיד בסכנה את כל המשתתפים.

ראוי לציין כי זו הפעם הראשונה בהיסטוריה של התחרות, שאיגוד השידור האירופי מחליט לבטל את האירוויזיון.

"בשבועת האחרונים בחנו הצעות חלופיות שיאפשרו את קיום האירוויזיון. לצערנו חוסר הוודאות שנוצר בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ברחבי אירופה, וההגבלות שנקבעו על ידי ממשלות המדינות המשתתפות, הובילו לכך שיהיה בלתי אפשרי לערוך את האירוע כפי שתוכנן. זו החלטה קשה ביות, אך אין ברירה אחרת", אמרו באיגוד.

בנוסף, באיגוד השידור התחייבו כי אירוויזיון 2021 ייערך בהולנד במקום התחרות שבוטלה, והודיעו כי הם פועלים בשיתוף עם רשות השידור ההולנדית והרשויות כדי שהתחרות תתקיים בשנה הבאה בעיר רוטרדם.

"אנחנו מבקשים מכולם להתאזר בסבלנות, בזמן שאנחנו עובדים ללא הפסקה כדי לעבור את ההשלכות של ההחלטה חסרת התקדים הזאת" אמרו. "עדכונים נוספים יימסרו בשבועות הקרובים".

עוד נמסר: "אנחנו גאים מאד בכך שהאירוויזיון איחד קהל מכל העולם יחד כל שנה, ללא הפרעות, במשך 64 השנים האחרונות. כמו מיליוני המעריצים ברחבי העולם, אנחנו מאוכזבים מאד שהתחרות לא תתקיים במאי".

"כולנו שבורי לב, אבל אנחנו יודעים שכל משפחת האירוויזיון, בכל העולם, תמשיך לספק אהבה ותמיכה אחד לשני בתקופה הקשה הזו", חתמו.