כדור נגד קורונה: הוחזר כדור שנלקח כי "סוף העולם קרב" - סרוגים

כדור נגד קורונה: הוחזר כדור שנלקח כי "סוף העולם קרב"

אזרח החזיר לרשות העתיקות כדור בליסטרה בן כ-2000 שנה שלקח ללא רשות לפני 15 שנה מעיר דוד: "הגיע הזמן לנקות את המצפון: זה מרגיש שסוף העולם קרב". ברשות העתיקות קוראים לאזרחים להחזיר ממצאים לאוצרות המדינה כדי שהציבור כולו יוכל ליהנות מהם

כדור נגד קורונה: הוחזר כדור שנלקח כי "סוף העולם קרב"
  משה מנס ועוזי רוטשטיין עם כדור הבליסטרה. צילום: משה מנס

15 שנה לאחר שלקח ללא רשות כדור בליסטרה בן כ-2000 שנה מאתר עיר דוד שבגן לאומי סובב חומות ירושלים, החליט בסוף השבוע אזרח אלמוני להחזיר את הממצא בן אלפיים השנה לידי רשות העתיקות. זאת, לדבריו, על רקע משבר הקורונה, והתחושה ש"סוף העולם קרב".

עוד באותו נושא

צמצום מכסת המבקרים באתרי התיירות ביו"ש

לרשות העתיקות נודע על "חזרתו בתשובה" של מוסר האבן באמצעות פוסט שפרסם בפייסבוק משה מנס, אזרח אשר לקח על עצמו לתווך את החזרת האבן לאוצרות המדינה, מבלי שזהותו של הגנב תיחשף. "מדובר בשני "שבאבניקים" שטיילו לפני 15 שנה באתר בעיר דוד ונתקלו בתצוגה של אבני בליסטרה שנורו לעבר ביצורים", מספר מנס. "אחד מהם לקח את אחת מהאבנים הביתה. בינתיים הוא התחתן והקים משפחה, והוא סיפר לי שכבר 15 שנה האבן יושבת לו על הלב. עכשיו, כשנתקל בה במהלך ניקיונות הפסח, ביחד עם תחושת סוף העולם שיצרה הקורונה, הוא הרגיש שהגיע הזמן לנקות גם את המצפון וביקש ממני לסייע בהחזרה שלה לרשות העתיקות".

לדברי עוזי רוטשטיין, מפקח היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות שתוייג על ידי עוקבת בפוסט והגיע מיידית לאסוף את האבן, "הוצאת ממצא מההקשר הארכיאולוגי שלו פוגעת במחקר ובבניית הפאזל ההיסטורי שלנו. אנחנו מברכים על החזרת הממצא וקוראים לכל מי שלקח ממצא מאתר ארכיאולוגי, להוריד אבן מהלב ולהחזיר אותו לאוצרות המדינה. הפריטים בני אלפי השנים הם האוצר שלנו. הם מספרים את סיפורה של הארץ ושל מי שחי בה לפנינו, וראוי שיתועדו ויוצגו".

לדברי ד"ר יובל ברוך, ארכיאולוג מרחב ירושלים ברשות העתיקות,  "בליסטראות היו כלי נשק קדומים, שבאמצעותם נורו אבנים אל ראש החומה כדי להרחיק את מגיני העיר, שעמדו בראשה. אבני הבליסטרה שנחשפו בעיר דוד קשורות, ככל הנראה, לקרבות הקשים בין תושבי ירושלים הנצורים לבין חיילי הלגיונות הרומים סביב שנת 70 לספירה – שנת חורבן ירושלים. אבנים נוספות מסוג זה התגלו בירושלים, בין השאר, באזור מגרש הרוסים בסמוך לתוואי המשוער של החומה השלישית, שהיתה החומה החיצונית של ירושלים בימי בית שני. בחפירת רשות העתיקות במקום התגלה שדה קרב ובו עשרות אבני בליסטרה פזורות על הקרקע".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו