שר החינוך, הרב רפי פרץ, הודיע הערב (ראשון) על זכייתה של נעמי סטוצ'ינר, בפרס ישראל בתחום מפעל חיים וברך אותה על זכייתה בפרס.

ועדת הפרס התכנסה בראשותו של פרופ' משה בר אשר יו"ר הוועדה, כשלצדו החברים – השופטת (בדימ') נאוה בן אור, פרופ' שרה יפת, גב' מרים פרץ ומר נתן שרנסקי.

בנימוקיה ציינה הוועדה כי "פרס ישראל בתחום מפעל חיים – תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת תש"ף מוענק לגב' נעמי סטוצ'ינר על פעילותה החברתית מעוררת ההשראה למען שוויון הזדמנויות בחברה הישראלית".

עוד נכתב כי "גב' סטוצ'ינר, שעלתה מדרום אפריקה עם בעלה והקימה בישראל את ביתה, מקדישה את חייה לעשייה חברתית. השיא של פעילותה, היה בהקמת "בית איזי שפירא", המשפיע על חייהם של אלפי אזרחים מדי שנה. בית איזי שפירא הפך מכשיר לשינוי חברתי עבור אנשים עם מוגבלות והביא לשינוי מהותי בתפיסה החברתית, במדיניות הלאומית וביצירת שוויון הזדמנויות לאנשים אלה".