הסיבה לכשלון ההסברה - רדיפה אחר תרבות המערב - סרוגים

הסיבה לכשלון ההסברה – רדיפה אחר תרבות המערב

ח"כ הרב חיים אמסלם מש"ס מצא את הסיבה לבעיית ההסברה של ישראל: הידבקות בתרבות המערבית. "התשובה תהיה כשנפסיק להתכחש לייעודנו, שנדע בעצמנו, ונודיע לעולם שאנחנו עם ה', אשר בחר בנו מכל העמים - בלי בושה - אז נהיה אור לגויים, ואז יפסיקו להלחם בנו"

איתן אהרון, חדשות סרוגים
הסיבה לכשלון ההסברה - רדיפה אחר תרבות המערב
  פלאש 90

ח"כ הרב חיים אמסלם מש"ס הסביר במליאת הכנסת מהם הגורמים שלדעתו פוגעים ביכולת ההסברה של מדינת ישראל. לדעת ח"כ אמסלם, בעיית ההסברה של ישראל נובעת משכחת הייעוד ההיסטורי של עם ישראל – להיות ממלכת כהנים וגוי קדוש.

בפתיחת דבריו בכנסת שאל אמסלם את חברי הכנסת מדוע העולם מגנה את ישראל על פעולת המשט לעזה. "השמענו את גרסתנו שוב ושוב, והם לא משתכנעים. לנו ברור שאנחנו זכאים לעמוד על האינטרסים שלנו – להם זה לא ברור. למה אנחנו לא מצליחים לשכנע? מה לא בסדר בהסברה שלנו?", שאל אמסלם.

לטענתו טענות העולם נגד ישראל הינם צבועות ומתחסדות. "העולם לא דורש ועדות חקירה בין-לאומיות מעמים אחרים, לא דרש לחקור את מות אלפי האזרחים בהפצצות באפגניסטן ובעירק על-ידי ארצות-הברית, לא דרש לחקור את רצח העם ברואנדה ובסומליה, לא דרש לחקור את טבח הטורקים בכורדים. אז, למה דורשים ועדות חקירה רק כשמדובר בנו? מה ההסבר לצביעות הזאת?"

טענות העולם נגד ישראל לדעת ח"כ אמסלם הן לא חדשות אלא ישנות עוד מימי דוד המלך. "דברי הנצח של דוד המלך בתהלים מתארים את מצבנו מאז ועד היום: "כל גויים סבבוני בשם ה' כי אמילם, סבוני גם סבבוני בשם ה' כי אמילם, סבוני כדבורים דועכו כאש קוצים בשם ה' כי אמילם". שונאינו סבבנו מאז ומעולם וניסו להשמידנו, הם ניסו בכוח, אחרי שלא עלה בידם הם מנסים אסטרטגיה חדשה, "סבוני כדבורים", מנסים לשבור אותנו בדיבורים, מנסים להצר את צעדינו – לחץ בין-לאומי, ועדות חקירה."

בעית ההסברה לדעת חבר הכנסת מש"ס היא ההליכה של ישראל אחר תרבות המערב. "המענה האמיתי הוא אך ורק מענה לטענה שמסתתרת מאחורי כל הטענות שלהם נגדנו, מענה לשאלה: מי אתם עם ישראל? אתם אומרים שאתם עם מיוחד? אתם כל הזמן רק מנסים להידבק ולהיגרר אחרי האופנות והתרבויות החדשות של העולם, אחרי התרבות המערבית. אז, אתם בדיוק כמונו."

ומה הפתרון? לפי הרב אמסלם רק כשנפסיק להתכחש לייעודנו האלוקי – העולם יירד מהגב שלנו. "התשובה תהיה כשנפסיק להתכחש לייעודנו, שנדע בעצמנו, ונודיע לעולם שאנחנו עם ה', אשר בחר בנו מכל העמים – בלי בושה – שיש לנו עבר מפואר ועתיד מזהיר אף יותר, קיבלנו תורה משמיים, יש לנו חוקים טובים ונפלאים מכל אומה ולשון – בלי למצמץ ובלי לגמגם – שאם נדבוק בהם תבוא ברכה לנו ולכל העמים.

"כשנכיר את עצמנו ותפקידנו, אז נהיה אור לגויים, ואז יפסיקו להלחם בנו ויתקיים בנו מאמר הנביא מיכה: "והלכו גויים רבים ואמרו לכו ונעלה אל הר ה' ואל בית אלהי יעקב ויורנו מדרכיו ונלכה באורחותיו, כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים"."

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
למה בכלל צריך הסברה ?
שפת אמת | 10-06-2010 12:54
במידה ואתה מאמין בדרך בה אתה הולך ופועל אין שום צורך בהסברה, כל הסברה לאחר אירוע הוא מתחושת התנצלות . האם דוד המלך הסביר את מעשיו, האם היו לממלכת ישראל דוברים ויחסי ציבור ? היתה רק אמונה באלוקים.