בהלת הקורונה השפיעה גם על וועידת אייפאק, שנערכה בתחילת השבוע בוושינגטון. במכתב שהוציאה מנכ"לית השדולה הפרו ישראלית, בטסי ברנס-קורן, לכל משתתפי הוועידה נאמר כי חלק מהמשתתפים בכנס נחשפו בימים שלפני כן לאדם מניו יורק שהתגלה כחולה בנגיף הקורונה – וכתוצאה הונחו להיכנס לבידוד.
"נודע לנו שקבוצה של משתתפים בוועידה מניו יורק היו בקשר עם אדם שנדבק בקורונה. החולה לא היה בכנס, אך הקבוצה התווספה לרשימת המבודדים" נאמר במכתב. "למיטב ידיעתינו, אף אחד ממשתתפי הוועידה לא אובחן כחולה בקורונה עד כה. אנחנו פועלים במהירות כדי לאסוף מידע על הנושא, ונעדכן ברגע שיש לנו פרטים נוספים".
עוד ציינו כי ראשי אייפאק ומארגני הכנס הפרו-ישראלי נמצאים בקשר עם משרד הבריאות בוושינגטון וכן מתואמים עם מערכות הבריאות בניו יורק כדי לקבל מידע על המשתתפים שהוכנסו לבידוד וכן על החולה שאיתו הם היו בקשר. "במשרד הבריאות אמרו כי אין סיבה לעורר בהלה, אבל אנחנו רצינו לוודא שכל המשתתפים מודעים לנושא וחולקים את כל המידע שיש לנו בשלב הזה" נאמר. "בשלב הזה החשיפה של המשתתפים לחולה הוגדרה כבעלת סיכון נמוך. משרד הבריאות ממליץ לעקוב אחרי אותם ההנחיות שייעצנו למשתתפים לפני הגעתם לכנס".
כאמור, בוועידת אייפאק השתתפו בכירים רבים בקהילה היהודית בארה"ב וכן אנשי עסקים ישראלים, לצד בכירי הממשל האמריקני – בראשם שגריר ארה"ב בישראל דייוויד פרידמן. בשנים קודמות בכירים רבים במערכת הפוליטית נהגו לטוס מישראל ולהשתתף באירוע, ביניהם ראש הממשלה בנימין נתניהו שנאם בקביעות באירוע וכן חברי כנסת ושרים נוספים. עם זאת, השנה לא נרשמו נציגים פוליטיים מישראל בכנס, זאת בגלל הסמיכות של כנס השדולה לבחירות לכנסת ה-23. במהלך היום הראשון של הועידה הוצגו סרטונים שבהם נאמו נתניהו וכן יו"ר כחול לבן בני גנץ.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים