מבזקים
סרוגים

קורונה בגבעתיים? גנץ: ספין בחירות, נתניהו: מקשקש

יו"ר כחול לבן טען כי הליכוד הפיץ דיווחים מזוייפים על חשד לקורונה בגבעתיים כדי להרתיע מצביעים מלהגיע לקלפיות: "נתניהו יפיץ פייק ניוז בכל אזור שמזוהה עם כחול לבן כדי להשאיר אתכם בביתן". בליכוד הכחישו: "גנץ מקשקש"

קורונה בגבעתיים? גנץ: ספין בחירות, נתניהו: מקשקש
קורונה בגבעתיים? גנץ: ספין בחירות, נתניהו: מקשקש צילום: (צילום: חיים גולדברג\סרוגים)

התפרצות הקורונה משפיעה גם על הבחירות: יו"ר כחול לבן בני גנץ טען היום (ראשון) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושותפיו מתכננים לנצל את הבהלה הנרחבת סביב נגיף הקורונה כדי להרתיע את בוחרי כחול לבן האפשריים מלהגיע בקלפי. לדבריו, הדיווחים על חשד לקורונה בגבעתיים הופצו על ידי הליכוד כחלק מהמהלך.

"שיטת הקורונה: כך מתכוון נתניהו למנוע מכם לצאת ולהצביע" כתב גנץ בפייסבוק. "הבוקר התפרסמה ידיעה על חשד לקורונה בגבעתיים. כמובן שהידיעה הזו הופרכה על ידי משרד הבריאות במהירות הבזק לאחר שנקבע שלא היו דברים מעולם. זה לא הפריע לתועמלני הליכוד לקדם בכל הכוח ולפמפם את המסר שיש קורונה בגבעתיים".

חדשות הבידוד: אלו הסלבס שנתקעו בגלל הקורונה
חדשות הבידוד: אלו הסלבס שנתקעו בגלל הקורונהצילום: חדשות הבידוד: אלו הסלבס שנתקעו בגלל הקורונה

"שאלתם את עצמכם למה דווקא גבעתיים? כי גבעתיים היא מעוז של כחול לבן. וזה בדיוק מה שנתניהו מתכוון לעשות מחר" טען גנץ. "הוא מתכוון לשבש את יום הבחירות, להפיץ פייק ניוז בכל אזור שמזוהה עם כחול לבן כדי להשאיר אתכם בבית. בלי גבולות ובלי קווים אדומים. הוא מבין שאם תצאו להצביע ננצח, ולכן יעשה הכל כדי שתשבו בבית".

"התשובה שלנו לזה היא אחת: לא להאמין לשקרים שלהם. לא לסמסים, לא להודעות פייק. בכל מקום שיש ספק אנחנו נהיה כאן כדי לסייע" הבהיר. "כתבו לנו על כל חשש להפצת פייק ניוז ביום הבחירות באינבוקס בפייסבוק שלי ואנחנו נדאג להזים את השמועות. השקרנים ומפיצי הפייק ניוז לא ינצחו. נצא כולנו להצביע כי אם הוא יקבל מנדט אחד יותר, הוא יישאר. כחול לבן בקלפי או ארדואן בבלפור".

בליכוד הגיבו לטענתו של גנץ והכחישו את הדיווחים על כך שמדובר בפייק ניוז. "גנץ מקשקש. ימצאו חיסון לקורונה לפני שהוא ימצא דרך להקים ממשלה בלי אחמד טיבי" נמסר. "אנחנו מנדט מניצחון שימנע בחירות רביעיות, או ממשלה מסוכנת שתהיה תלויה בטיבי. צאו להצביע ליכוד ואנחנו מנצחים".

בחירות 2020 בני גנץ הליכוד כחול לבן קורונה