אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

להיט לחורף: מתכון למרק ערמונים משגע

חושבים שניסיתם כבר כל מרק? אם מתחשק לכם לגוון, קבלו מתכון למרק ערמונים טעים ופשוט להכנה שתרצו להכין שוב ושוב

להיט לחורף: מתכון למרק ערמונים משגע
  צילום: סטודיו המותג Teka

מתכון למרק ערמונים

מקורם של הערמונים בטורקיה, אך בחלוף הזמן צבאו של אלכסנדר מוקדון ייבא אותם גם לצרפת – מאז הערמונים הפכו למאכל רחוב פופולרי ברחבי העולם. ריכוז הקלוריות בערמונים לא גבוה כמו באגוזים, ועם זאת השומנים שלהם עשירים בוויטמינים חיוניים לגוף. אם גם לכם בא לגוון קבלו מתכון למרק ערמונים טעים ופשוט להכנה.

מצרכים:

400 גרם ערמונים
500 מ"ל אבקת מרק (אבקת מרק עוף או מרק ירקות)
100 מ"ל שמנת
1 בצל
1 כרישה
2 שיני שום
מים
שמן זית
מלח ופלפל
1 כפית חמאה
1 כף סוכר

הוראות הכנה:

1. צרו חורים קטנים בערמונים והרתיחו אותם בסיר עם מים למשך 20 דקות (אם הערמונים קשים במיוחד, תצטרכו לבשל יותר זמן). ניתן להכין את הערמונים גם במיקרוגל. לשם כך, הניחו אותם בקערה עם מים וחממו אותם למשך עשר דקות בעצמה מרבית. כאשר הערמונים מוכנים, סננו אותם מהמים והניחו בצד.

2. חממו 2 כפות של שמן זית במחבת. חתכו את הכרישה, הבצל והשום, והקפיצו אותם במחבת על אש נמוכה.

3. הוסיפו מים, אבקת מרק ומלח והביאו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את האש וכסו את המחבת עם מכסה.

4. בשלו למשך 15 דקות והוסיפו את הערמונים (חתכו 3-4 ערמונים לפרוסות ושמרו בצד).

5. בשלו עוד כ-5 דקות והסירו את המחבת מהאש. שמרו בצד שתי כפות מהמרק שבישלתם.

6. ערבבו את שאר המרק בבלנדר והוסיפו את השמנת.

7. העבירו את המרק הסמיך לקערה, הוסיפו מלח ופלפל וקצת מהמרק הלא סמיך ששמרתם בצד (אפשר להוסיף מים במקום).

8.  חממו כפית חמאה במחבת. כשהיא מותכת, הוסיפו את הערמונים החתוכים ששמרתם בצד.

9. הקפיצו את הערמונים עד שייצבעו בגוון חום-זהוב. לאחר מכן, הוסיפו כף סוכר.

10. לאחר שהערמונים מקורמלים, פזרו אותם מעל המרק.

בתאבון!

====================

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו