נתניהו שובר שמאלה: ציפי לבני תקבל את תיק המשפטים - סרוגים

נתניהו שובר שמאלה: ציפי לבני תקבל את תיק המשפטים

ציפי לבני שהכריזה כי נתניהו הוא אסון היא הראשונה לחתום איתו הסכם קואליציוני כשהיא תשמש כשרת המשפטים בממשלה ואחראית על המו"מ עם הפלסטינים ויו"ר ועדת השרים לחקיקה. מצנע ישמש כיו"ר ועדת חוץ ובטחון ופרץ השר להגנת הסביבה. כרגע יש בקואליציה 37 חברי כנסת.

נתניהו שובר שמאלה: ציפי לבני תקבל את תיק המשפטים
  שוב חברים. לבני ונתניהו. (פלאש90)

הבוקר (ג') פרסמנו על האיום ועכשיו זה מתממש, ציפי לבני חברה לנתניהו.

"ראש הממשלה בנימין נתניהו וחברת הכנסת ציפי לבני, יו"ר מפלגת 'התנועה', ימסרו הערב בשעה 20:00 הודעה משותפת". זו ההודעה שיצאה מדוברת 'התנועה' מרב פרסי צדוק שסרבה לפרט על פרטי ההצהרה.

על פי דיווחים בשעה האחרונה עולה כי השניים יודיעו על חתימת הסכם קואליציוני בו תקבל לבני את תפקיד שרת המשפטים כשמתוקף תפקידה תשמש כיו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה. בנוסף יוקם צוות רביעיה שיכלול את ראש הממשלה, שר הבטחון, שר החוץ ושרת המשפטים שידון בסוגיות מדיניות ובטחוניות.

לבני אף תנווט באמצעות צוות מיוחד שיוקם תחתיה את המשא והמתן המדיני עם הפלשתינים. מספר 2 ב'תנועה', עמרם מצנע, לא יקבל תפקיד שר ויסתפק בראשות ועדת החוץ והבטחון כשעמיר פרץ יקבל את תפקיד השר להגנת הסביבה.

ב'תנועה' יצטרכו להסביר למצביעיהם איך נכנסו לממשלה אחרי שבקמפיין הבחירות תקפו לבני ופרץ את ראש הממשלה נתניהו כשהם מכנים אותו "ביבי וליברמן אסון", ועמיר פרץ התחייב בערוץ 2 כי לא יצטרף לממשלת נתניהו. במהלך ההתיעצות עם נשיא המדינה נמנעה 'התנועה' להמליץ על נתניהו כמי שירכיב את הממשלה הבאה.

מבחינת נתניהו יש לו עוד 6 ח"כים בקואליציה והוא כרגע עומד על 37 חברי כנסת, מה שאומר שגם בצירוף החרדים (18 חברי כנסת) וקדימה (2) הוא עדיין יצטרך את 'הבית היהודי' או 'יש עתיד', כשכרגע החיבור ביניהם מקשה עליו להקים ממשלה.

המחיר ששילם נתניהו 2 שרים תמורת 6 חברי כנסת, מציב רף גבוה, שיחייב אותו שוב לממשלה גדולה מעשרים שרים, דבר שביש עתיד מתנגדים לו, מה שאומר שנתניהו עדיין בבעיה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
17 תגובות - 17 דיונים מיין לפי
1
ביבי הפשיט את ליבני מעקרונותיה כחשפנית לחרדים - בושה לה
צבי | 19-02-2013 18:05
2
תודה לבנט
מנחם | 19-02-2013 18:06
שבהתעקשות המטופשת שלו לחבור ללפיד, הכניס את ציפי ליבני, תמשיך להתעקש ואז נראה ממשלה עם שלי והחרדים. עכשיו גילינו שאתה באמת לא מתאים לפוליטיקה. נתנו לך מידי הרבה מנדטים , מה שהעלה לך את השתן לראש. תשב תרגע ותחשוב נכון. מה הקשר שלנו ללפיד הזה.
3
למנחם
שמעון | 19-02-2013 18:39
אתה יכול להיות רגוע.כל עוד ששלי יחימוביץ לא מצטרפת לביבי ואתמול היא חזרה והודיעה על כך.ביבי לא יוכל בלי בנט ולפיד.עצם זה שביבי חתם ראשון עם לבני ולא עם החרדים או בנט שאותו הוא ממש השאיר אחרון ברשימה - זה אומר שמראש הוא לא התכוון להקים ממשלת ימין צרה.גם לבני בצרות - תאר לך שלפיד לא מצטרף בסופו של דבר - לבני תהיה על התאנה מהשמאל של ביבי.מה שהיא אמרה כל הזמן שלא תהיה ובכך היא חיסלה את עצמה פוליטית באם תשאר בממשלה.
4
בנט לא להכנע!
יניב | 19-02-2013 19:22
5
ביבי מראה לכולם את עורו האמיתי
יובל | 19-02-2013 19:54
כמה מאמץ ביבי יכול להשקיע בשביל להמנע מממשלה עם בנט ולפיד... במקום לקבל את ההצעה הפרקטית, הטובה והפשוטה שבנט ולפיד מציעים לו, הוא מתפתל ומתעקש. הכל בשביל למנוע רווח פוליטי מלפיד ובנט. שוב אנחנו רואים שהכסא והפוליטיקה חשובים לביבי הרבה יותר מהמדינה... טוב שבנט מתעקש על עקרונותיו! חשוב שתהיה לנו פה ממשלה עם עקרונות ולא ממשלה שכולה רק ג'ובים. ואם נתקע עם ממשלה גרועה של ביבי - הממשלה תיפול תוך זמן קצר ולפיד ובנט ירכיבו את הממשלה שרצונם.
6
יחימוביץ' אינה אכולת שנאה לחרדים ואם לפיד@בנט באופוזיצי
עוזרי | 19-02-2013 20:10
אם לפיד@בנט באופוזיציה זה יהיה בשבילה שינוי דרמטי שיצדיק כניסה לממשלה. שלי יחימוביץ' אינה טפשה ואינה רעה, יש לה מטרה אידיאולוגית וכשתבחין שבכניסה לממשלה תוכל לקדם טוב יותר את האידיאולוגיה היא תעשה זאת. שימו לד שעד עכשיו לאT הצטרפה לתעמולה נגד הישיבות. מה שאין לומר על לפיד ושות'.
7
בנט סמולן! בגללו יש ממשלת סמול!
דוד | 19-02-2013 20:45
8
זה מה שקורה כשבנט משקר לציבור הבוחרים
פחחח | 19-02-2013 21:17
בנט הבטיח שייכנס לממשלתו של נתניהו. בנט תלה שלטים עם תמונתו לצד תמונת נתניהו. אבל, אחרי הבחירות, פתאום הוא כבר לא דואג להתיישבות, לא דואג לישיבות ההסדר, לא דואג לחברה ולכלכלה. הוא דואג ליהיר לפיד ומלחמתו בחרדים. בנט הפך לעבד הנרצע של יהיר לפיד. יש לזכור, במפלגתו של יהיר לפיד חברת מרץ יעל גרמן שתמכה בהתנתקות. יהיר לפיד בעצמו אמר שהישגי ההתנתקות היו ללמד את המתנחלים שיעור בצניעות. שי פירון אמר שיש לבטל את ישיבות ההסדר. מה זה אם לא מצג שווא וגניבת קולות הבוחר. מי שהצביע לבית היהודי, מסתבר שהצביע ליהיר לפיד.
9
לא תהיה ממשלת שמאל
אפק | 19-02-2013 21:24
בנט צריך לא להכנע ללחצים של ביבי, ולא צריך להכנס עם לבני לממשלה. יחימוביץ' תמשיך להתעקש להשאר באופוזיציה, ואם בנט ולפיד יתעקשו לשמור על הברית ביניהם, לנתניהו לא תהיה ברירה והוא יאלץ לפרק את הקואליציה שהרכיב עם לבני. בניגוד ללבני (ולנתניהו), בנט הוא איש של עקרונות - סומכים עליך!
10
אל תעללו בחרדים
שרה | 19-02-2013 23:06
אחרי חודש שד"לים בכל יום זורקים זבל לכיוון החרדים במזימתם ביחד עם הלפיד הרשע להתעלל בציבור הנאמן לה' ותורתו הם מתחילים לקבל מה שמגיע להם.ככל שתתקפו ותתעללו בחרדים יותר0כך מפלתכם תהיה יותר כואבת.
11
חבל שמקדשים מלחמות מיותרות ומקפלים את הדגלים היקרים ללי
אברהם בורג | 20-02-2013 0:24
לליבנו התיישבות ורבנות
12
בושה וחרפה לרודפי עולם התורה.
דוד | 20-02-2013 2:56
כל השטויות של בנט וחבורתו לא שווים דמעה אחת של מרן הרב שטינמן ואלו שגרמו לדמעותהם של גדולי ישראל ישלמו על זה מחיר.
13
חברה', אל תיבהלו, בינתיים הכל ספינים
| 20-02-2013 6:02
חכו-חכו איזו ממשלה תקום!
14
מה שובר שמאלה? הוא כבר שם מזמן. כמה הוכחות אתם צריכים?
| 20-02-2013 9:23
15
ביבי לא שובר ולא נעלים הוא כדאיניק הרואה בטובתו ונקמתו
צבי | 20-02-2013 11:33
16
חיי המדף של ליבני ביקור אובמה אחרו ילחש לה ליברמן נדה !
עמוס | 20-02-2013 12:10
17
רק הליכוד יקים ממשלת ימין על מלא-מלא
חחחח | 08-04-2021 18:31
דש מ-2021