אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תתכוננו להתאהב: מתכון לפרגיות וזיתים ברוטב לימון

מתחשק לכם לגוון השבת? סידרנו לכם מתכון לפרגיות וזיתים ברוטב לימון עדין - שיגרום לכם לשאול איך לא ניסיתם את זה קודם. תתכוננו להתאהב בשילוב הטעים

סורגים שבת: מתכון לפרגיות וזיתים ברוטב לימון
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפרגיות וזיתים ברוטב לימון

מתחשק לכם לגוון השבת? סידרנו לכם מתכון לפרגיות וזיתים ברוטב לימון עדין – שיגרום לכם לשאול איך לא ניסיתם את זה קודם. תתכוננו להתאהב בשילוב הטעים

מצרכים:
4 פרגיות/ שוקי עוף
1/2 לימון פרוס דק
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 בצל סגול גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון טחון
קמצוץ כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כוס מים
3/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
1 כף מיץ לימון טרי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים היטב מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את פרוסות הלימון ומבשלים עד שהן מתקרמלות, במשך כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

2. מחממים במחבת כף שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 3-5 דקות עד להשחמה משני הצדדים ומוציאים לצלחת.

3. מחממים במחבת את כף שמן הזית הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף.

4. מוסיפים למחבת את השום, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הקינמון והפלפל הלבן, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

5. מחזירים את העופות למחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את הזיתים ומיץ הלימון הטרי, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3-5 דקות.

הצעת הגשה: מקשטים בפרוסות לימון ופטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד אורז או קוסקוס

שבת שלום!

 

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו