המועמד המוביל לנשיאות במפלגה הדמוקרטית הסנאטור היהודי ברני סנדרס אמר לפנות בוקר (רביעי) בעימות שהתקיים בדרום קרוליינה, כי אם יבחר לנשיא, ישקול להחזיר את השגרירות האמריקנית לתל אביב. "אנחנו צריכים להגן על ביטחונה ועצמאותה של ישראל. אך אסור להתעלם מדרישות הפלסטינים".

סנדרס גם תקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו וטען כי הוא: "גזען ריאקציונרי שמנהל את ישראל".

סנדרס ובלומברג, טענו כי אם אחד מהם ייבחר לנשיאות הוא יהיה הנשיא היהודי הראשון בהיסטוריה האמריקנית. בלומברג הגיב לאמירתו של סנדרס בנוגע לשגרירות ואמר: "להעביר את השגרירות מבלי לקבל תמורה מהישראלים הייתה משגה. אבל אסור להחזיר אותה עכשיו. הפתרון לסכסוך הוא שתי מדינות לשני עמים. צריך לחלק את השטח ולפנות כמה התנחלויות".

סנדרס הפסיד לקלינטון בבחירות 2016, וכעת הוא המועמד המוביל. הוא נחשב לסוציאליסט ותומך בשונאי ישראל. החשש במפלגה הדמוקרטית היא מהתרסקות כמו של קורבין בבריטניה שדירדר את מפלגת הלייבור לתבוסה בבחירות.

המירוץ לבית הלבן עוד ארוך – 10 חודשים – בשלב זה אף אחד מהמועמדים לא מספיק בולט כדי לנצח. סנדרס המבוגר בחבורה, מול בוטג'יג' הצעיר, וורן שמביאה את הקול הנשי, וביידן שמביא את הניסיון מהבית הלבן, הם כולם מועמדים לא אטרקטיביים. המפלגה הדמוקרטית מחפשת את דרכה, ומי שיכול להיות רגוע הוא הנשיא המכהן טראמפ, שיכול להשלים כהונה שנייה.