בעקבות המתקפה של ראש הממשלה נגד ראשי ימינה והציונות הדתית, במהלכה אמר כי "לציונות הדתית יש לב טוב, אבל הם לא מבינים בפוליטיקה", מנכ"ל הבית היהודי ניר אורבך הגיב היום (שלישי) לדבריו של נתניהו בחריפות. במהלך פאנל בכנס ירושלים אמר כי הוא "מתפלא על ראש הממשלה" וקרא להפסיק את המתקפות כנגד מפלגות הימין.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2020-02-25 at 15.13.29

"הוא (נתניהו, ע"ג) התחיל את המשפט ואמר נכון שהציונות הדתית הם אנשים טובים, עם זה אני מסכים איתו. אבל אז הגיע החלק השני של המשפט, שאנחנו לא מבינים בפוליטיקה. אני חושב שמפלגה של שבעה מנדטים עם שלושה חברי קבינט ושלושה שרים בכירים – שר החינוך, שר הביטחון ושר התחבורה – מראה שאנחנו דווקא מבינים בפוליטיקה" אמר אורבך, שזכה למחיאות כפיים סוערות.

 

"אני מתפלא על ראש הממשלה. ברור שהמאבק כרגע הוא בין גושי, ואני חושב שכל הסקרים והמחקרים מראים שבכחול לבן חונים שניים או שלושה מנדטים 'בריחים'. אני הייתי מציע לראש הממשלה לא לכוון את החיצים לתוך הבית פנימה, ולא לקחת קולות מימינה שלא משנות שום דבר במפה הגושית, אלא לפנות ולנסות להביא את הקולות מכחול לבן, ולפעול מול המנדטים הבריחים כדי להביא אותם".