להיט מתוק: מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד לבן ואגוזים

להיט מתוק: מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד לבן ואגוזים

מחפשים את הקינוח המושלם לשבת? סידרנו לכם מתכון לשבלולי שמרים עם שברי שוקולד לבן ואגוזים, שבאים מושלם לצד הקפה או התה והכי חשוב - קלים להכנה!

זהירות ממכר: זה הקינוח המושלם לשבת חורפית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד לבן ואגוזים

מחפשים את הקינוח המושלם לשבת? סידרנו לכם מתכון לשבלולי שמרים עם שברי שוקולד לבן ואגוזים, שבאים מושלם לצד הקפה או התה והכי חשוב – קלים להכנה!

מנות: כ-24 שבלולים | חלבי

מצרכים:

לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1/4 כוס סוכר דמררה (סוכר חום)
75 גרם חמאה
1 ביצה טרופה

למילוי:
1 כוס ממרח אגוזים או שקדים טבעי לא ממותק
1 כוס שברי שוקולד לבן
1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)
6 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.

2. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד. עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-שעה וחצי. מחלקים את הבצק לשניים.

3. על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית, ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ. מורחים שכבה נדיבה של ממרח אגוזים (כחצי כוס) מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד. לאחר מכן מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.

4. בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ ומסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים. חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק. מכסים ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה.

5. אופים בתנור בחום בינוני ,180 מעלות במשך כ-20 דקות למאפים אישיים. (המאפים מתקבלים זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדיי)

שבת שלום!

===============

באדיבות חברת כרמית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו