
העיתונאי אבישי בן חיים כתב היום (חמישי) פוסט בדף הפייסבוק שלו, בו גולל סיפור ששמע על הרב עובדיה יוסף זצוק"ל. בן חיים התחיל את הפוסט במילים: "וואוו הרב עובדיה וואוו, חשבתי שלמדתי הכל על מתינות ורגישות בפסיקה ספרדית".
"היום בסיום ההרצאה שלי על החרדים והתקשורת ("זכות הציבור לא לדעת"), ניסיתי להעביר את המסר איך סטריאוטיפיזציה גורמת לנו להאמין בדברים איומים על חרדים, למשל שדרעי היה מסוגל לפגוע בזיכרון נרצחי השואה (בשעה שאמר בדיוק להפך) וסיכמתי בשני סיפורים שניסו להבהיר איזה עוול עשינו לדמותו של הרב עובדיה".

"אחרי שאמרנו הכל, ביציאה, ניגשה אישה ואמרה שלמרות שבהרצאה דיברה קצת בחריפות נגד החרדים היא רוצה לספר לי סיפור: בשנת 1972 היא הלכה עם אמא שלה להירשם לנישואין ברבנות תל אביב. לתדהמתן סירבו לרשום אותה בטענה שאמא שלה –שרלוטה- לא יהודייה".
"האמא נפגעה עד עמקי נשמתה והתחילה לצעוק ולבכות שאומנם השם שלה שרלוטה אבל היא יהודייה והיא ניצולת שואה. שום דבר לא עזר. בסופו של דבר היא ממש התמוטטה על הרצפה".
"הרב עובדיה הרב הראשי הספרדי לתל אביב אולי שמע את הצעקות, נכנס למקום והתבונן במתרחש. כשטיפלו בשרלוטה על הרצפה, הפשילו לה את השרוול ועל היד התגלה המספר".
"הרב עובדיה הסתכל על המספר על ידה שרלוטה, ובלי להגיד כלום פשוט לקח את דף רישום הנישואים וחתם עליו. "והוא במיוחד חתם עם החותמת שלו בדיוק על השם שלה. שרלוטה – יהודייה".
סיפור מדהים אבל תחשבו על המסר לא מתואר שהרב עובדיה בדק את הרמה הדתית שלה, בדק אם היא בת לאם יהודייה ולא רק לאבא יהודי, ויותר מזה- הוא יודע שהדיינים עצמם לא מאשרים את יהדותה אז כנראה שכן יש בעיה הלכתית כלשהי!! ומה הוא עושה? הוא רואה מישהי שסבלה כיהודיה ועברה זוועות על עצם היותה חלק מהקולקטיב היהודי. עד כדי כך חשוב לה להיחשב ליהודיה שהיא התמוטטה כשסירבו להכיר בה כיהודיה חרף כל מה שעברה. וזה מספיק לרב עובדיה כדי לומר- היא יהודיה מבחינתנו לכל דבר! יחי ההבדל בין האב לבנו