הסוף לאיתרוגים.
כשהאגודה לזכות הציבור לדעת, המליצה על אמנון אברמוביץ' כאחד מחמשת העיתונאים המעצבנים בתקשורת היא תיארה אותו במילים האלה:
"אמנון אברמוביץ' הוכיח לא פעם שאמינות קביעותיו מוטלת בספק. לפני ההתנתקות קבע כי "צריך לשמור על שרון כמו על אתרוג". לפני כשנה התחייב להידבק לנתניהו כמו זבובים אם לא יתחיל מהלכים מדיניים. הרגע הכי "מרשים" בקריירה שלו היה בנובמבר 99', כאשר עו"ד דן אבי- יצחק ציטט דברים קשים עליו, שעליהם הגיב אברמוביץ'באלגנטיות "רגע מה הולך פה.. אני מבקש לסגור לו את המיקרופון".
אברומביץ' נהנה מהיותו פרשן החדשות של הערוץ השני, כשבשידור חי הוא מטיף את משנתו השמאלנית לרבבות הצופים, כשהוא אפילו אינו מתכוון להסתיר זאת.
בראיון לעיתון הארץ בסוף השבוע האחרון הוא מצוטט כאומר: "אני חושב גם שהודות לעבודה של חלק מהתקשורת, ואני ביניהם, קולפה קליפתו החיצונית של בנט ומאסה גדולה של בוחרים עברה ממנו ליאיר לפיד."
בהמשך הכתבה מתואר אברמוביץ כמחזיק בדעות פוליטיות שמאלניות, וכי הוא מתנגד נחרצות לנתניהו, למדיניות של התיישבות ביהודה ובשומרון, לתקצוב החרדים ובעד הקמת מדינה פלשתינאית: "נכשלתי בדבר המרכזי, שהוא לשכנע במה שחשוב לי. וזה משולש הברמודה הישראלי: הכיבוש, תקצוב החרדים על מנת שיתמכו בכיבוש ותקציב הביטחון."
רוצים איזון
במכתב ששגרה חני לוז, ממרכז תדמי"ת לרשות השניה, היא דרשה לבטל את המצב בו מקדם אברמוביץ' את האג'נדה שלו, ללא כל איזון בעמדת הפרשן. במכתב ששגרה לוז היא כותבת בין השאר.
"לגיטימי שאלו דעותיו, אולם לחלוטין לא לגיטימי שהוא משתמש בבמה המסחרית-ציבורית שניתנה לו, על מנת להשפיע באופן ישיר ובוטה על הזירה הפוליטית. חמור מזה – לא ייתכן שחברת החדשות תאפשר לקדם אג'נדה מסויימת, בניגוד לתפקידה -להגיש חדשות מאוזנות, ולאפשר לצופים לשמוע אג'נדות שונות, כפי שנכתב מפורשות בכללי רשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו
בסוף המכתב דרשה לו לפעול לתיקון המצב הקיים, שאינו עולה בקנה אחד עם הצורך באיזון בשידור ועם הכללים של הרשות השנייה עצמה.
הבוקר (ד') הגיעה תשובתו של יו"ר ועדת הטלויזיה ברשות השנייה, יעקב שחם, בה הוא מודה כי חוסר האיזון הוא דבר בעייתי
"אני מוצא היגיון בטענותייך", כותב שחם" ומוסיף, "יחד עם יו"ר מועצת הרשות השנייה, ד"ר אילן אבישר נפעל בכדי למצוא פתרונות לעולה ממכתבך ובמקביל אקיים שיחות עם יו"ר דירקטוריון חברת החדשות.
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
חיים
שונא את ביבי
23:32 18.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
מצד שני - בפנים הוא יותר מכוער מאשר בחוץ - מיותר לציין.
18:53 12.03.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יורם יובל
הגיע הזמן לנקות קצת את השורות, להכניס רוח חדשה באורוות הטמאות והמצחינות של התשקורת הישראלית המכילה בוגדים חתרנים שונאי ישראל כמו אדון אברמוביץ' שמטמא את מסך הטלויזיה במשנתו השמאלנית נאלחת...
הגיע הזמן לנקות קצת את השורות, להכניס רוח חדשה באורוות הטמאות והמצחינות של התשקורת הישראלית המכילה בוגדים חתרנים שונאי ישראל כמו אדון אברמוביץ' שמטמא את מסך הטלויזיה במשנתו השמאלנית נאלחת הנגועה בפאשיזם גזעני שמאלני אנטי יהודי טיפוסי של מכחישי שואה כמו אהובו של אברמוביץ'-אבו-אדולף מאזן !
המשך 18:23 18.03.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חרדי.
כמעט,אמרת? "לולי ה' עזרתה לי,אזי כמעט שכנה דומה (שר הגהינום) נפשי".
20:26 21.02.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד גיל
צריך איזונים נוספים בתקשורת. למשל, ההשתלטות של אריה גולן על תכניות הבוקר ברשת ב'.
21:32 16.02.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אברם ביץ'
13:49 14.02.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דודו
זה האיש, אלה הן דעותיו, בין אם הוא מצהיר עליהן בגלוי ובין אם הוא אינו מצהיר עליהן. אין לבוא אליו בטרוניות. הממונים עליו, מתפקידם לדאוג לאיזון הדעות המושמעות.
23:49 13.02.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמוס
15:53 13.02.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
jhho
15:52 13.02.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
שונא את ביבי
23:32 18.02.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר