הרב דב ביגון: הרב אליהו היה כמו אבא טוב לכולנו - סרוגים

הרב דב ביגון: הרב אליהו היה כמו אבא טוב לכולנו

"הוא היה כמו אבא טוב. אבא שאוהב ואיכפתניק ומתאמץ ומשתדל לעזור. בסתר ובגלוי. וכל דבר שאמר היה מתוך עצה ותבונה וחכמה שאין כדוגמתה." הרב דב ביגון, ראש ישיבת מכון מאיר, סיפר לתלמידיו על הרה"ג מרדכי אליהו על דמותו המיוחדת וחיבתו לעם ישראל ולארץ ישראל.

מתן צור, חדשות סרוגים
הרב דב ביגון: הרב אליהו היה כמו אבא טוב לכולנו
  הרב ביגון (פלאש 90)

הרב דב ביגון, ראש ישיבת מכון מאיר, סיפר לתלמידיו על דמותו של הרב אליהו ועל הקשר מיוחד שלו למכון מאיר. "היתה לרב אהבת תורה גדולה, אהבת עם ישראל גדולה, שהתבטאה לא רק במילים אלא גם במעשים. אלפים היו באים לשמוע את תורתו, עצות, הדרכות. אנשים שזקוקים לתמיכה, לעידוד… אנשים היו באים לרב בכל שעות היממה. הרב היה מחזק אותם, מעודד אותם, מדריך אותם."

הרב ביגון גם הזכיר את אהבתו המיוחדת של הרב אליהו זצוק"ל לארץ ישראל:
"אהבת ארץ ישראל שלו היתה דבר מיוחד במינו. איזו מסירות נפש, איזה השתדלויות, מאמצים לחזק את המתיישבים. הרוח הטובה שלו עמדה ביסוד גוש קטיף. ואחר זה לאורך כל השנים – ביש"ע במערת המכפלה, בכל מקום. הרב האציל מרוחו, מאישיותו, מחכמתו, מתבונתו, מטוב ליבו על רבים מישראל."

על הקשר המיוחד למכון מאיר: "כשהמכון הוקם היו קשיים בהתחלה. הרב ליווה את מכון מאיר מתחילתו. וכל דבר שהיה צריך בו עצה והשתדלות הרב היה בסוד העניין. כשקיבלנו את הבניין הישן, קיבלנו מטבח שבישלו בו בישולי עכו"ם והיו בו חששות נוספים, ולא ידענו מה לעשות. פניתי לרב ושאלתי "מה לעשות?", חשבתי שייתן לי עצה כזאת או אחרת. והרב אמר: 'בא עכשיו, אני הולך איתך, ואני אגיד לך כל דבר ודבר מה לעשות.' והרב בא למטבח ועברנו על כלי וכלי והרב אמר – את זה אפשר להכשיר, את זה אי אפשר. חס על ממונם של ישראל.

"לאורך כל השנים התלמידים היו באים אליו להתייעץ, גם אני הייתי בא להתייעץ.
וכל פעם שייעץ לנו – ממש אורו עינינו. היה לרב קשר מיוחד למכון מאיר. הוא היה כמו אבא טוב. אבא שאוהב ואיכפתניק ומתאמץ ומשתדל לעזור. בסתר ובגלוי.
וכל דבר שאמר היה מתוך עצה ותבונה וחכמה שאין כדוגמתה."

על דמותו של הרב אליהו זצוק"ל כפוסק ומנהיג: "כדי להדריך ולהורות במורכבות הזו שאנחנו חיים בה, צריך להיות מדרגה מיוחדת במינה. הוא היה ענק בהלכה ופוסק הלכות ובדברים מאד מורכבים. לא פעם ולא פעמיים ניצלו יישובים שלמים שהיו בתוך קשיים חברתיים שהיו באים אילו לפתחו, מתיישבים והוא היה מקשיב לכולם ונותן להם את העצות הנכוכנות כדי להתמודד עם כל הקשיים והסיבוכים למיניהם.

"מצד אחד – תורה, מצד שני – ליישם את התורה בעולם המורכב שאנחנו חיים בתוכו – צריך ענקיות. ענקיות ברוח, בנשמת התורה. בפסיקת הלכה צריך להיות מאד מציאותי. יש חלק חמישי של השולחן ערוך – לדעת ליישם את ההלכה במציאות המורכבת שאנחנו חיים בה. והרב היה תופס את המציאות ויודע לפסוק במציאות המורכבת".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו