אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים להכיר: כך תכינו ממרח נוטלה בעצמכם!

מי מאיתנו לא אוהב את ממרח השוקולד ואגוזי הלוז - נוטלה? עכשיו אתם יכולים להכין אותו גם בבית, בגרסה הרבה יותר בריאה שמתאימה לכריך של הילדים ולעוגות. מתכון למשקיענים

טעים להכיר: כך תכינו ממרח נוטלה בעצמכם!
  צילום: סטודיו טקה

מתכון לממרח נוטלה ביתי 

מי מאיתנו לא אוהב את ממרח השוקולד ואגוזי הלוז – נוטלה? עכשיו אתם יכולים להכין אותו גם בבית, בגרסה הרבה יותר בריאה שמתאימה לכריך של הילדים ולעוגות. מתכון למשקיענים

מנות: עבור 500 גרם של קרם שוקולד | חלבי

מצרכים:

1 ו-1/2כוסות (150 גרם) אגוזי לוז
1ו-1/2 כפות (30 מ"ל) דבש
2 כפות (30 מ"ל) שמן חמניות
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל חלב (2/3 כוס פחות 2 כפיות או 10 כפות)

הוראות הכנה:

1. קלפו את האגוזים, הניחו אותם בשכבה אחידה במחבת וטגנו ללא שמן.

2. חממו סיר על אש בינונית, הכניסו את האגוזים למשך 5-10 דקות, בכדי שיהפכו לקלויים. ערבבו ללא הפסקה עד שיקבלו גוון חום.

3. המתינו עד שיתקררו ושפשפו אותם בעזרת הידיים, בכדי להסיר את הקליפה (קל יותר לעשות זאת כאשר הם קלויים).

4. לאחר שהאגוזים מוכנים, הכניסו אותם לבלנדר. הוסיפו שמן וטחנו אותם עד לקבלת מרקם קרמי.

5. הוסיפו דבש ומלח, ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

6. שברו את השוקולד לחתיכות קטנות בכדי להמיס אותו. ניתן לעשות זאת בטמפרטורה נמוכה במשך דקה אחת במיקרוגל. אם השוקולד לא הומס, ערבבו וחממו למשך כ-30 שניות נוספות. חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לחלוטין. לאחר מכן, ערבבו יחד עם האגוזים.

7. חממו את החלב וכבו את האש לפני הרתיחה. הוסיפו את תערובת השוקולד והאגוזים.

8. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו לתוך כלי הרמטי. כסו והכניסו למקרר.

שימו לב:

-משקל האגוזים במתכון הוא ללא קליפות.
-היזהרו בקליית האגוזים. אם הם חומים מדי, הטעם יהיה מריר.
-ניתן לצלות את האגוזים בתנור במשך כ-12 דקות ובחום של 170 מעלות.
-ניתן לקנות אגוזי לוז קלויים במקום להכין בבית.
-אפשר להשאיר את קרם השוקולד והאגוזים במקרר במשך 15 ימים.

================

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
ממש טעים, מדהים
איריד | 19-02-2020 7:01
אגוזי לוז עם דבש, שמן חמניות ו שוקולד מריר זה שילטב טעים טעים!! ממרח יוצא אפילו יותר טוב מהנוטלה הקנויה.