כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום ועריכה: ניסים פרץ

כנס המנהלים ה- 9, של הציונות הדתית באילת.

השר זאב אלקין מגיב לטענות של השר נפתלי בנט מהימים האחרונים לפיהן צריך את מפלגת 'ימינה' כדי שהציונות הדתית תקבל תפקידים בכירים בקבינט ובממשלה.

בראיון לאולפן סרוגים באילת אמר אלקין: "אני חושב שזו אמירה לא נכונה בעליל, נציג של הציונות הדתית מטעם הליכוד מכהן כיו"ר הכנסת, תפקיד מספר שלוש בהיררכיה במדינה. אמנם הוא טען ששר להגנת הסביבה אין לו השפעה, אבל אם לא הייתה לי השפעה, לא בטוח שהשר בנט היה שר הביטחון, תרמתי את תרומתי הצנוע שהוא יהיה בתפקיד".

אלקין התייחס לחיזור של שאר המפלגות אחרי אנשי הציונות הדתית ואמר: "אני חושב שהציבור הסרוג היום מאוד מרכזי בליכוד ומאוד משפיע. הוא נמצא בעמדות מפתח בממשלה, בכנסת, במפלגה ומסביב לראש הממשלה. חלק ממה שמאפיין את הציונות הדתית זה שכבר מזמן לא זכותה להנהיג, אלא חובתה להנהיג".