המהלך לריבונות יוצא לדרך: גורמים בארה"ב אמרו הערב (מוצ"ש) כי נבחרו חברי הוועדה האמריקנית-ישראלית שתדון בהחלת הריבונות ביישובים היהודיים ביהודה ושומרון, זאת כחלק ממתווה "עסקת המאה" של הנשיא דונלד טראמפ.

על פי הדיווח של כאן חדשות, הנציגים האמריקנים הם שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן, היועץ הבכיר לשגריר אריה לייטסטון, והממונה על העניינים הישראליים-פלסטיניים במועצה לביטחון לאומי של ארה"ב סקוט ליית. מהצד הישראלי חברי הוועדה יהיו שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר, השר יריב לוין ומנכ"ל משרד ראש הממשלה רונן פרץ. ב"ישראל היום" דווח כי הנשיא טראמפ מינה בעצמו את הנציגים האמריקנים לוועדה.

פרידמן אישר בטוויטר את השתתפותו בוועדה, ואמר כי "זה כבוד להיות חבר בוועדה המשותפת. אני מחכה בקוצר רוח להתחיל לעבוד במהירות".

כזכור, ראש הממשלה התחייב לאחר הצגת "עסקת המאה" בשבוע שעבר כי יביא את החלת הריבונות על היישובים היהודים ביהודה ושומרון לאישור הממשלה כבר לפני שבועיים – אך בהמשך יועץ הבית הלבן ג'ארד קושנר אמר כי הוא "מקווה שישראל תחכה עם הסיפוח עד לאחרי הבחירות". לדבריו, "הממשל הסכים עם ישראל על הקמת ועדה טכנית שתתחיל לבחון את המפה הקונספטואלית. למעשה יש לנו סוג של טיוטה ועומדים לרשותנו כמה חודשים כדי להפוך אותה למסמך שהצדדים מרגישים טוב לגביו".

נתחיל לעבוד על הפרטים הטכניים עכשיו, אבל אני חושב שאנחנו צריכים ממשלה יציבה בישראל כדי להתקדם. בכל מקרה, נראה מה יקרה" הוסיף קושנר. "בינתיים זה רק מסמך תנאים, ואנחנו צריכים לעבוד במשך חודשים כדי להפוך זאת למסמך שנרגיש טוב בנוגע אליו. אז אני מקווה שהם יחכו, לדעתי צריך שתהיה ממשלה ישראלית כדי להתקדם".

בעקבות הדיווחים על ההתנגדות האמריקנית,  השר יריב לוין אישר כי העלאת ההצעה בישיבת הממשלה תידחה, לדבריו כדי לאפשר ליועץ המשפטי לממשלה לבחון את הדברים. קושנר, אמר בתגובה כי "המציאות היא שישראל שם והיא לא הולכת לעזוב. אני לא מסתכל על העולם כפי שהיה ב-1967 אני מסתכל עליו כפי שהוא ב-2020. התוכנית שהוצגה היא עסקה מצוינת, אם הפלסטינים ידחו אותה הם יפספסו הזדמנות נוספת, כמו שהם פספסו כל הזדמנות אחרת עד עכשיו".