שר החוץ האיראני מוחמד ג'וואד זריף התייחס היום (שבת) לראשונה להסלמה ביחסים בין ארה"ב ואיראן בעקבות חיסולו של קאסם סולימאני בחודש שעבר, וטען כי המדינות היו "על סף מלחמה" בעקבות האירועים.

"זה מצער מאד שארצות הברית, בהתבסס על מידע שגוי, בורות ושחצנות, עלתה על מסלול שהביא את האזור קרוב מאוד למלחמה כוללת. עצה רעה שקיבל טראמפ גרמה לו לעשות את הצעד השגוי" אמר בראיון לרשת NBC, שנערך במהלך ביקורו בוועידת מינכן לביטחון. עוד איים כי "סופה של הנוכחות האמריקנית באזור כבר החל".

לדבריו, ההסלמה נובעת מכך ש"ארה"ב הכתה במקום הלא נכון, בזמן הלא נכון, ואלו ההשלכות לכך. אנחנו לא יכולים לשלוט בהן. אנשים אחראיים להשלכות של מעשיהם ואני חושב שהאנשים שיזמו זאת, צריכים לקחת צעד אחורה. הנשיא טראמפ טעה להאמין שארה"ב תתחמק מחיסול סולימאני. הוא חשב שהצעד יחזק את ביטחונה, אך זה פעל בצורה הפוכה".

בהמשך סיפר כי בשיא ההסלמה מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו העביר לו מכתב, אותו הגדיר כ"לא הולם ומאיים". לדבריו, "איראן הגיבה במכתב חריף במיוחד". זריף סירב לחשוף את תכני המכתב, אך קרא למקבילו האמריקני לעשות זאת: "תתנו לפומפאו להגיד מה הוא כתב שמה".

בסיכום דבריו אמר כי "ארה"ב יזמה פעילות התקפית נגד איראן בדרך פחדנית. הם לא יכלו להתמווד עם סולימאני בשדה הקרב, אז הם הכו בו בחסות החשכה, בהתקפה של מל"טים על צוות שהיה בעיראק למטרות שלום".