מבזקים
סרוגים

נתניהו מגיב לאו"ם: מי שיחרים אותנו, יוחרם בעצמו

ראש הממשלה הגיב לפרסום "הרשימה השחורה" של האו"ם המציגה חברות הפועלות ביישובי יהודה ושומרון, והבהיר כי "מי שיחרים אותנו - יוחרם בעצמו. במקום שהארגון יטפל בזכויות אדם הוא רק מנסה להכפיש את ישראל"

נתניהו מגיב לאו"ם: מי שיחרים אותנו, יוחרם בעצמו
נתניהו מגיב לאו"ם: מי שיחרים אותנו, יוחרם בעצמו צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הערב (רביעי) לפרסום "הרשימה השחורה" של האו"ם, המציגה 112 חברות שפועלות ביישובים היהודים ביהודה ושומרון. בדבריו גינה את פרסום הרשימה וטען כי הארגון מוטה ופועל נגד ישראל.

רשימה שחורה של האו"ם: 112 עסקים הפועלים ביו"ש
רשימה שחורה של האוצילום: רשימה שחורה של האו

"מי שיחרים אותנו – יוחרם בעצמו" הבהיר נתניהו. "מועצת זכויות האדם של האו"ם הוא גוף מוטה וחסר השפעה. לא בכדי כבר הוריתי לנתק כל קשר עם הגוף הזה, ולא בכדי הממשל האמריקני עשה צעד זה יחד איתנו".

לדבריו, "בשנים האחרונות קידמנו חוקים ברוב המדינות בארה"ב, הקובעים שיש לפעול בתקיפות נגד מי שינסה להחרים את ישראל. לכן, הגוף הזה חסר חשיבות. במקום שהארגון יטפל בזכויות אדם הוא רק מנסה להכפיש את ישראל. אנו דוחים ניסיון זה בכל תוקף ובשאט נפש".

כזכור, מועצת זכויות האדם של האו"ם פרסמה היום "רשימה שחורה" של בתי העסק הפועלים ביישובים היהודים ביהודה ושומרון. לפי האו"ם, הרשימה כוללת 112 עסקים אשר "יש תשתית ראייתית כי יש להם קשרים להתנחלויות. 94 מהם ממוקמים בישראל, ו-18 נמצאים בשש מדינות אחרות".

הרשימה הייתה אמורה להתפרסם במקור לפני כשלוש שנים, אך נדחתה פעמים רבות לאור הלחץ הרב שהופעל מצד ישראל וארה"ב. עם זאת, כעת הוחלט לפרסם את הרשימה, ככל הנראה בתגובה לפרסום "עסקת המאה" האמריקנית והשינוי במדיניות ארה"ב כלפי היישובים היהודיים ביהודה ושומרון, שטוענת כי הם אינם עוברים על החוק הבינלאומי.

בין החברות ברשימה נכללו חלק מהחברות הגדולות בישראל, ביניהם מאפיית אנג'ל, בנק הפועלים ובנק לאומי, קוקה קולה ישראל, חברות התקשורת בזק, סלקום, הוט, פלאפון ופרטנר, חברת שופרסל, וחברות התחבורה הציבורית אגד ואפיקים. בקרב החברות מחו"ל נמצאות חברת מוטורולה וג'נרל מילס, וכן האתרים Tripadvisor ו-Expedia. גם חברת "AirBNB", שעוררה בעבר סערה כשהודיעה על הסרה מהאתר של דירות ביהודה ושומרון, נכללה ברשימה השחורה.

בנימין נתניהו האו"ם יהודה ושומרון רשימה שחורה