שם חדש לנגיף שמעורר דאגה ברחבי העולם: ארגון הבריאות העולמי החליט היום (שלישי) כי שמו הרשמי של נגיף הקורונה יהיה "קוביד 19" – כך הודיע מנכ"ל הארגון טדרוס אדהנום גברהיסוס.
בהודעה מנכ"ל הארגון אמר כי "שינוי השם חשוב כדי למנוע יצירת סטיגמה לגביה. השמות האחרים של הווירוס הסיני, שגבה את חייהם של יותר מאלף בני אדם, אינם מדוייקים".
עוד ציין כי בכירי הרופאים עובדים כעת על חיסון נגד הוירוס הקטלני, שהתפרץ לראשונה בסין והדביק אלפי אנשים בכל העולם. "אני מעריך שהחיסון הראשון יהיה מוכן בתוך 18 חודשים" אמר. "עד אז אנחנו צריכים לעשות כל שביכולתנו ולהשתמש בכל הכלים שבידנו כדי להילחם בנגיף".
מוקדם יותר משרד הבריאות מעדכן כי עד כה נבדקו בישראל כ-140 מטופלים שעלה חשד שנדבקו בנגיף הקורונה, כשכל התשובות שהתקבלו שליליות – כלומר, נכון לרגע זה לא אובחן בישראל חולה עם נגיף הקורונה.
יחד עם זאת הנחת העבודה במשרד היא שנגיף הקורונה יגיע לישראל והמערכת ממשיכה להיערך סביב תרחיש זה. לשם כך, משרד הבריאות הגדיל את קיבולת מספר הבדיקות במעבדה המרכזית בתל השומר, וכן יכשיר בימים קרובים 3 מעבדות נוספות לבדיקות ואימות נגיף הקורונה: בבתי החולים סורוקה, הדסה ובבית החולים רמב"ם.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים