יו"ר רשימת 'עוצמה יהודית', עורך הדין איתמר בן גביר, היה מייעץ לחברת הכנסת איילת שקד, כמו גם עם אנשים רבים אחרים, בכל הנוגע לוועדה למינוי שופטים בעת שכיהנה כשרת המשפטים, כך עולה מהקלטה שנחשפה הערב (שני) בחדשות 12.

מהפרסום עולה כי שקד הייתה מתייעצת עם בן גביר בנוגע למועמדים שלדעתו צריך לקדם או לא לקדם. בהקלטה אף נשמע בן גביר כשהוא מותח ביקורת על שקד, שלדבריו התיישרה עם מערכת המשפט כאשר זו החליטה לפסול מועמד מסוים.

(צילום: עמנואל גרסטל)

בהקלטה מתוך כנס תומכים נשמע בן גביר: "מה שרובכם לא יודעים, זה שאיילת התייעצה. במשך כל השנים האלה היה בינינו קו ישיר של התייעצות בעניין מינוי של שופטים ושל כל מיני תפקידים כאלה ואחרים במערכת המשפט. אבל, בכל פעם שהייתה איזושהי מחלוקת על מינוי, והמערכת אמרה לא, איילת התיישרה".

שקד התייעצה עם אנשים רבים ומגוונים

מלשכתה של שרת המשפטים לשעבר, ח"כ איילת שקד נמסר: "שקד התייעצה עם אנשים רבים מאוד ומגוונים מאוד, בתחום המשפט והמערכת הציבורית. כיו"ר הוועדה שקד דגלה בגיוון רעיוני ושיקוף הציבור ולכן שמעה קולות שונים מכל קצוות הקשת הפוליטית וגם של עורכי הדין.

כל מועמד נבחן בקפידה, במסגרת מאמציה של השרה לגוון את המערכת. את תוצאות המאמצים של שקד ניתן לראות בשילוב שופטות ושופטים בני העדה האתיופית, שופטים חרדים, דרוזים וגם כפי שראינו בפסיקת בג"צ האחרונה בעניין ח"כ יזבק – בניית מחנה שמרני בבית המשפט העליון".