22 יום לבחירות לכנסת ה-23, במפלגת עוצמה יהודית מבהירים כי עדיין ירוצו עד הסוף. בראיון לאולפן סרוגים יצחק וסרלאוף, המקום השני ברשימה, סיפר על תחושותיו לאחר הגשת הרשימות והפרת ההסכם על ידי הרב רפי פרץ והגיב לסקרים שעדיין מנבאים כי לא יעברו את אחוז החסימה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום ועריכה: אריאל ליבא)

"הייתי מאד נסער, כולם הרגישו את המשבר בציונות הדתית. זה היה ערב קשה לכולם" אמר על התחושות לאחר הגשת הרשימות. "נפגשתי אחר כך עם מועמדים מרשימת ימינה, והם אמרו לי שהם לא מסוגלים להצביע לעצמם. גם קיבלתי טלפונים מעשרות רבנים, המיינסטרים של הציונות הדתית, שמתנגדים לנו".

"זה לא נעים שתוקעים לך סכין בגב, מעשה הבגידה שהיה – אבל עכשיו אנחנו עם הפנים קדימה" אמר. "אין לנו ברירה, הריצה הזאתי היא כדי להציל את גוש הימין. מה שאמרנו בפעם הקודמת, שרק עם עוצמה יהודית יש ממשלת ימין – הוכח שצדקנו. אומרים לנו על הסקרים – תראו לי סקר אחד שבו הימין מגיע ל-61 מנדטים".

"המצביעים שלנו לא ילכו למפלגה אחרת"

כשנשאל על כך שהסקרים עדיין לא מעבירים אותם את אחוז החסימה, וסרלאוף אמר כי "המצביעים שלנו הם קשיחים. אם מי שנקרא היום 'גוש הימין' רוצים להקים ממשלה אחרי הבחירות, הם חייבים להבין שצריכים אותנו. אם אנחנו לא רצים, המצביעים שלנו לא ילכו למפלגה אחרת – הם הולכים רק איתנו, וצריך להבין את זה. הסקרים הכי טובים מראים 56-57 לגוש הימין – אין 61 מנדטים. זה קשה ומאכזב, ומתסכל הרבה אנשים, אבל הימין נדרש לאומץ כדי שלא נצטרך להסתובב במעגלים. הריצה של עוצמה יהודית משמעותית כי היא הסיכוי היחיד לגוש הימין".

לדבריו, "שלושת השבועות לפני הבחירות זו הזדמנות להסביר לציבור – אנחנו לא רוצים להיפגש במערכת בחירות רביעית, וכולם צריכים להבין שעוצמה יהודית היא הדרך היחידה להגיע ל-61. זו משוואה פשוטה. אנחנו התקווה, אם אין תקווה אז הימין מפסיד. צריך אומץ, אבל צריך שיבינו את זה. אנחנו חייבים לעבור את אחוז החסימה, ואנחנו יכולים לעשות זאת. הציבור מתחיל להבין את זה, ו-22 יום זה מספיק זמן להעביר את המסר. הוא כבר מיואש, והדברים האלה יגרמו לציבור להבין שאנחנו האופציה היחידה. מי שאין לו אומץ – שלא יצביע לנו".

"נאלץ את נתניהו לעשות אם הוא ירצה להיות רה"מ"

בהמשך דבריו וסרלאוף התייחס למתקפות המפלגה כנגד חברי הקבינט, ואמר כי "כשאנחנו נהיה ה-61 של נתניהו, נציב סדר יום של השולחן ונומר לנתניהו: הבטחת למוטט את החמאס? תעשה. בנט לא הבטיח – הוא איים. אצלנו אין איום, אנחנו מבטיחים ומקיימים. ברגע שנהיה ה-61, נאלץ אותו לעשות אם הוא ירצה להיות ראש ממשלה".

כשנשאל מה יעשה אחרת במקומו של שר הביטחון בנט, וסרלאוף אמר כי "אין דבר כזה שחמאס יורה עלינו טילים והתושבים שם ממשיכים להיות בשגרה שלהם. אם אצלנו אין שגרה – אצלם וודאי שלא יהיה שגרה. כל טיל שלהם – 60 טילים שלנו. הם צריכים לחשוב 100 פעם לפני שהם יורים עלינו. צריך מלחמה, למוטט את החמאס, כיבוש הרצועה".

"לפני חצי שנה נפתלי בנט אמר בדיוק את הדברים האלה, ועכשיו אנחנו רואים שכל הדיבורים וכל ההבטחות שלהם לא שווים כלום" תקף. "גם בצלאל סמוטריץ' חבר קבינט, יש לו אחריות גדולה על הכתפיים, ואני לא רואה שדברים זזים שמה. אנחנו רואים את המציאות, בסופו של דבר אחרי כל הסיפורים וההבטחות המציאות גרועה מאד לתושבי הדרום. כל מי שחלק מהממשלה הזאת, ודאי מי שחלק מהקבינט, יכול לקבל החלטות אמיצות כאלה – אבל חייבים לשים סוף לטרור. זה לא מגיע לנו, לא מגיע לתושבי הדרום".

"שהציבור ישפוט – עוצמה יהודית או בחירות בפעם הרביעית"

על קמפיין החרד"לים של ימינה: "אני כבר לא יודע למי הם פונים, הם מנסים למשוך את כולם. מצד אחד בנט אומר שהוא נגד מדינה פלסטינית, מצד שני אומר שהוא בעד אוטונומיה לערבים. אנחנו גם רואים את זה עם סמוטריץ', שאמר בבחירות הקודמות שהוא מוכן להתפטר בשביל ממשלת אחדות, ועכשיו אומר שחייבים רק ממשלת ימין. לציבור הזה אומרים משהו אחד ולציבור הזה משהו אחר – הכל זיג זג, ואני חושב שגם הציבור רואה את זה. בעוצמה יהודית אין דבר כזה – אנחנו אומרים משהו אחד ועומדים מאחוריו בעקביות. שהציבור ישפוט – עוצמה יהודית או בחירות בפעם הרביעית".

במידה ולא תעברו את אחוז החסימה, תרוצו גם בבחירות רביעיות?

"עוצמה יהודית מביאה בשורה, יש לנו דרך, חזון וקהל של אנשים ומצביעים מאחורינו – עשרות אלפי אנשים שמאמינים בדרך שלנו. הם רוצים שאנחנו נלך לקידמת הבמה כי הם יודעים שבסופו של דבר מילה זה מילה. אמינות זה הדבר הבסיסי".

בסיכום דבריו וסרלאוף התייחס ללחצים שהופעלו מצד ראש הממשלה על היו"ר איתמר בן גביר לפרוש מההתמודדות. "ראש הממשלה יכל לפתור את הבעיות לפני סגירת הרשימות, הוא בחר ללחוץ על הרב רפי פרץ במקום. אמנם הרב רפי הוא זה שהפר את ההסכם, אבל יש גם את סמוטריץ' ובנט שקראו לו להפר הסכם חתום. אני חושב שנעשה פה מעשה שלא יעשה, ואין לזה תקדים בפוליטיקה הישראלית" אמר. "כל מי שלא מעניין אותו גוש הימין עדיין קורא לנו לפרוש".