ח״כ עפר שלח מכחול לבן התנער במהלך אירוע ׳שבתרבות׳ במועצה האזורית 'בני שמעון' מהדברים שאמר בראיון ל'הארץ' ח"כ יועז הנדל וטען כי "טוב היה לולא נאמרו". על נתניהו הוסיף: "מוכר מילים ריקות והבטחות שווא".

הנדל אמר בראיון כי "יש מי שהגיעו לכאן עם מנטליות של קונצרט בווינה ויש כאלו שהגיעו עם מנטליות של דרבוקות". לפי שלח, "דבריו של יועז הנדל הם התבטאות אומללה, שטוב היה לולא נאמרה ואינה משקפת בדבר את רוחה של כחול לבן", יצא נגד חבר סיעתו.

שלח תקף את ראש הממשלה נתניהו על מדיניותו הקלה לדבריו ברצועת עזה: "כבר יותר מעשר שנים שנתניהו מוכר לתושבי עוטף עזה מילים ריקות והבטחות שווא, בעודו נמנע מכל מעשה שישנה את המציאות הבלתי אפשרית שבה הם חיים. במקום להנהיג מדיניות תגובה תקיפה, ובצידה מהלך איזורי שיציג לתושבי עזה אפשרות לחיים אחרים, ביבי משלם פרוטקשן לחמאס ומחזק אותו, מתוך חולשה וכדי להחליש את הרשות הפלסטינית".

צעדים חד צדדיים יסכנו את ההסכם עם הפלסטינים

על תכנית המאה הוסיף כי  היא "יוצרת בסיס להסכם בינינו לבין הפלסטינים ומדינות האיזור, וצעדים חד צדדיים יסכנו את האפשרות להגיע להסכם כזה. ההצהרות הריקות של נתניהו על סיפוח, שכל תכליתן היא הישרדות פוליטית, מסכנות את שיתוף הפעולה הביטחוני עם הרשות הפלסטינית, שכדברי ראשי מערכת הביטחון מציל חיי ישראלים".