הפתעה מתוקה: הקינוח המושלם לט"ו בשבט
מחפשים דרך מקורית לשדרג את שולחן הסדר? לכבוד ט"ו בשבט, סידרנו לכם מתכון מתוק וקל למטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים שיתחסלו ברגע. צפו
מתכון למטבעות שוקולד עם פירות יבשים
מחפשים דרך מקורית לשדרג את שולחן הסדר? לכבוד ט"ו בשבט, סידרנו לכם מתכון מתוק וקל למטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים שיתחסלו ברגע.
מנות: 35-40 מטבעות בקוטר 4-5 ס"מ | פרווה
מצרכים:
360 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
תוספות אפשריות:
פירות יבשים, קצוצים
אגוזים – מכל סוג, קצוצים גס
פולי קפה, כתושים
בוטנים קלויים, קצוצים
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: מד-חום לטמפרור השוקולד
מדוע צריך לטמפרר את השוקולד? כדי שהמטבעות יצאו מבריקים וחלקים, בנוסף שוקולד שאינו מטומפרר מתפורר בקלות והמרקם שלו נהרס מהר יותר.
1. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים בצד.
2. ממיסים את השוקולד בבן מארי (קערה המונחת על סיר מלא מים רותחים, אך הקערה אינה נוגעת במים) עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 45-50 מעלות.
3. מניחים את הקערה על השיש וממתינים שהשוקולד יתקרר לטמפרטורה של 26-27 מעלות.
4. מחזירים את השוקולד לבן מארי – מניחים את הקערה על על סיר מלא מים רותחים ומחממים את השוקולד לטמפרטורה של 29-30 מעלות.
5. מעבירים את השוקולד לכלי רוטב גדול עם פיה בשפה (ראו תמונה), ובזהירות, יוצקים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ על התבנית המוכנה. עובדים בקבוצות – אחרת השוקולד יתקשח בטרם עת: בכל פעם יוצקים רק 8-10 עיגולים ומטביעים עליהם פירות / אגוזים או כל תוספת אהובה אחרת.
התקשחות השוקולד תלויה במזג האוויר ויכולה לקחת עד שעה אחת. החורף הקר מזרז את התהליך, בעוד שבקיץ מומלץ להימנע מהכנתם. אם השוקולד בכלי התקשח לפני שהספקתם לצקת אותו, חממו אותו על בן מארי במשך 15-20 שניות נוספות תוך בחישה מתמדת.
6. לאחר שהמטבעות מוכנים, מאחסנים אותם בכלי אטום היטב בטמפרטורת החדר, באזור קריר ויבש. שוקולד לא אוהב שינויי טמפרטורות וריחות לוואי. ניתן לשמור עד חודש
ט"ו בשבט שמח!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו