אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

סורגים שבת: התוספת המתוקה שתשמחו לאמץ

רגע לפני ט"ו בשבט המתקרב, מצאנו את המתכון הכי מדויק לשבת הקרובה: אורז עם פירות יבשים מקורמלים שתשמחו לאמץ שוב ושוב ולא רק בחג האילנות - תיהנו!

סורגים שבת: התוספת המתוקה שתשמחו לאמץ
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לאורז עם פירות יבשים מקורמלים

רגע לפני ט"ו בשבט המתקרב, מצאנו את המתכון הכי מדויק לשבת הקרובה: אורז עם פירות יבשים מקורמלים שתשמחו לאמץ שוב ושוב ולא רק בחג האילנות – תיהנו!

מצרכים:

*רשימת מרכיבי הפירות היבשים גמישה, וניתן להוסיף ולשנות לפי הטעם האישי

100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס יין מתוק
2 בצלים
1 כפית גדושה קינמון
3 כפות סוכר חום / דבש
1 כפית מלח
200 גרם אורז לבן

אופן ההכנה:

1.חוצים את המשמשים והשזיפים, ומשרים בקערה מלאה מים במשך 15 דקות. מסננים מנוזלים ושומרים את מי ההשריה.

2.חותכים את הבצל לרצועות דקות, משמנים סיר גדול ושטוח ומטגנים את הבצל, עד להזהבה.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, מתבלים ומאדים במשך 5 דקות על בינונית-נמוכה. מוסיפים את היין האדום, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה ככל הניתן. מבשלים במשך 30 דקות, ומידי פעם מערבבים. אם התבשיל סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי ההשריה.

4.במקביל, מטגנים קלות את השקדים בסיר משומן.

5.לקראת סוף בישול הפירות היבשים, מוסיפים את השקדים והסוכר החום או הדבש. מערבבים היטב ומסירים מהאש.

6. מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה ומעבירים לתבנית טבעת, עם חור במרכז. הופכים את האורז על כלי הגשה יפה ומניחים באמצע האורז, מסביב ומעל את הפירות המקורמלים.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו