אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

אדום עולה: הטיפ שישדרג לכם את המרק

כי אין חורף אמיתי, בלי מרק מחמם. קבלו מתכון מנצח למרק עגבניות צלויות לצד לחם קלוי, שיתאים לכל ארוחה בעונת החורף - כולל טיפ אחד שישדרג לכם פלאים את החגיגה

אדום עולה: הטיפ שישדרג לכם את המרק
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק עגבניות צלויות 

כי אין חורף אמיתי, בלי מרק מחמם. קבלו מתכון מנצח למרק עגבניות צלויות לצד לחם קלוי, שיתאים לכל ארוחה בעונת החורף – כולל טיפ אחד שישדרג לכם פלאים את החגיגה: טוסטים!

מצרכים:

800 גרם עגבניות אדומות
1 בצל
1 ראש שום שלם
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כוסות מים/ ציר מרק ירקות (מים+אבקת מרק)
1 עלה דפנה
2 גבעולי תימין
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/3 כוס גבינת עיזים מפוררת
לתוספת שתשדרג את המרק:
פרוסות חלה קלויות עם גבינת צ'דר/ צהובה
אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. חוצים לשניים את העגבניות, מרוקנים מזרעים וחותכים לרבעים את הבצל.

3.  חותכים את השליש העליון של ראש השום, כך שהשיניים יחשפו.

4.  מסדרים את חצאי העגבניות, רבעי הבצל וראש השום בתבנית, מזלפים מעל הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

5. צולים את הירקות בתנור במשך 35-40 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע, הבצל מתרכך והשום מעלה מעטה בגוון קרמל.

6. מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול, מפרידים ומקלפים את שיני השום ומוסיפים לסיר.

7. מוסיפים את המים/ציר המרק, עלה הדפנה, התימין ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד לאיחוד מלא של הטעמים.

8. מעבירים את המרק למעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים הכל לתערובת חלקה.

הצעת הגשה: מגישים את המרק חם לצד לחם קלוי/ טוסטים עם גבינה ויוצקים מעל כל קערית מרק כף נדיבה של גבינת עזים וכפית בזיליקום קצוץ

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו