אחרי הסערה: כחול לבן לא מתנצלים על הקמפיין
בכחול לבן הדעות חלוקות על המשך הקמפיין הנגטיבי לציונות הדתית, רובם מתנגדים להמשיך בקו הלעומתי, אך יש טוענים שזה דווקא מעורר לחשיבה. היום: ישיבה דחופה לגיבוש מסרים עתידיים

המודעה שיצאה מתחת ידי מפלגת כחול לבן עוררה סערה שיצאה מגבולות המגזר וכללה גל של תגובות זועמות בקרב רבים מבני הציונות הדתית. בעקבות כך, העלו הנהלת הקמפיין היום (ראשון) את הנושא, זאת במסגרת הישיבה השבועית של מטה הבחירות הדתי לאומי, במטרה לגבש את המסרים להמשך.
במפלגה לא מתכוונים להפסיק את ההתקשרות עם משרד הפרסום 'משרוקית' ומחמיאים להם על העבודה הקריאייטיבית שהייתה מבחינתם "מעולה", הם גם לא מתכננים לשגר התנצלות או הודעת הבהרה חרף הביקורת החריפה שנמתחה בעיקר בקרב עיתונאים ואנשי תקשורת דתיים בעקבות הירידה על הציבור החרד"לי.

המודעה שעוררה סערה
במודעה שפורסמה השבת בעיתונים ובחלק מעלוני השבת, נראה דגל ישראל מוכתם בצבע חרדל ולצידה נכתב: "כל כך הרבה חרדל שכבר אין לזה טעם". במטה הדתי לאומי הדעות חלוקות לגבי המשך הקמפיין הנגטיבי, רובם מתנגדים להמשיך בקו הלעומתי, אך יש כאלו שטוענים שזה דווקא מעורר לחשיבה, כשהמטרה מבחינתם הייתה להפוך את הבטן ולגעת בעצבים הרגישים.
מרבית מהח"כים מהמפלגה לא נוגעים בקמפיין ולא יודעים במה מדובר. בראיון לגלי צה"ל אמר הבוקר ח"כ עופר שלח כי הוא "לא יודע מי פרסם את זה. ראיתי את השלט רק בתגובה של בנט". על הביקורת נגדה אמר: "אני לא עוסק בענייני טוב טעם, אני פוליטיקאי, אני לא עוסק בענייני טוב טעם. יש ציבור גדול מסורת ודתי לאומי שמאס בזה שהאג'נדה שלו להיות שותף מלא עם חילונים וכל ההגדרה של הדתיות לחיים הישראלים נחטפה על ידי מיעוט שעוסק בהדתה וכפייה על החיים החילונים. זה ברור וזה גם יבוא לידי ביטוי בקלפי". הוא הוסיף בציניות כי "אם המודעה כזה או אחרת הייתה בטוב טעם נדבר כשחנה בבלי תצטרף לשיגור".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו