מבזקים
סרוגים

אחרי קיצור העונש: נוחי דנקנר שוחרר מהכלא

לאחר שוועדת השחרורים קיבלה את בקשתו לקיצור עונשו, איש העסקים נוחי דנקנר השתחרר היום מהכלא לאחר 16 חודשי מאסר. שחרורו מגיע אחרי שהנשיא קיצר את עונשו ובפרקליטות הודיעו שלא יתנגדו לשחרורו המוקדם

אחרי קיצור העונש: נוחי דנקנר שוחרר מהכלא
אחרי קיצור העונש: נוחי דנקנר שוחרר מהכלא צילום: (צילום: אריק סולטן\פלאש 90)

חוזר הביתה: איש העסקים נוחי דנקנר השתחרר היום (ראשון) מכלא מעשיהו, זאת לאחר שוועדת השחרורים קיבלה את בקשתו לקיצור המאסר בשבוע שעבר. בסך הכל דנקנר ריצה 16 חודשים – שהם שנה ו-4 חודשים –  מתוך 4 שנות המאסר שנגזרו עליו במקור.

התקבלה בקשת השחרור המוקדם של נוחי דנקנר
התקבלה בקשת השחרור המוקדם של נוחי דנקנרצילום: התקבלה בקשת השחרור המוקדם של נוחי דנקנר

ההחלטה על שחרורו של דנקנר התקבלה לאחר שהפרקליטות הודיע שלא תתנגד לקיצור עונשו, ובעקבות החלטת הנשיא ראובן ריבלין לקצר את עונש המאסר בפועל שנגזר על דנקנר. כתוצאה, כבר היום הוא יכל לעמוד בפני ועדת השחרורים בבקשה לשחרור מוקדם.

המדינה הסכימה לבקשה כיוון שהיא רואה את: "תרומתו של האסיר לחברה, עברו נקי ואף שותפו לעבירות זכה לחנינת נשיא המדינה ולקיצור עונש בוועדת שחרורים. בחודשים האחרונים עבר האסיר תקופה קשה באשר נפתח נגדו תיק חקירה במהלך מאסרו, הוא הועבר מכלא מעשיהו לבית מעצר ניצן, וחופשותיו הופסקו. בסופו של יום, הוחלט כי יש מקום לסגור את תיק החקירה ואין בו כדי להפריע לשחרור מוקדם".

כזכור, דנקנר הגיש את בקשת החנינה רק ארבעה חודשים אחרי שנכנס לכלא והחל לרצות עונש מאסר של 3 שנים. בבקשה תיאר את מצבו הבריאותי המידרדר, את תרומתו ארוכת השנים למדינה, את נפילתו לאחר שהורשע בעבירות של הרצת מניות, ואת מצבם של הוריו. בדבריו הביע חרטה על מעשיו, וביקש מהנשיא לפעול על פי מידת הרחמים. "עולמי חרב עלי" טען. "אני מקבל את שורת הדין, מתחרט על האופן שבו התנהלתי, מקבל אחריות על מעשי ומכיר בטעויות אשר הובילו אותו לבור תחתיות".

מאסר נוחי דנקנר שחרור