העיתון הסרוג: לא נפרסם שוב את המודעה של כחול לבן
אחרי הביקורות נגד חלק מעלוני השבת שפרסמו את המודעה של מפלגת 'כחול לבן' המציגה את הציבור החרד"לי ככתם על דגל מדינת ישראל, העיתון 'שביעי' הודיע: "לא נפרסם אותה שוב"

אחרי הביקורות נגד חלק מעלוני השבת שפרסמו את המודעה של מפלגת 'כחול לבן' המציגה את הציבור החרד"לי ככתם על דגל מדינת ישראל, העיתון 'שביעי' היוצא מדי שבוע ומחולק בבית הכנסת מבהיר כי אינו מסכים עם תוכן המודעה אך החוק מחייב אותם לפרסם אותה. עוד הוסיפו כי אין בכוונתם לפרסם אותה שוב.
בהודעה שפרסם העיתון לפני מספר דקות נכתב: "השבת התפרסמה בשער 'שביעי' מודעה מטעם מפלגת כחול לבן שרואה בציבור החרד"לי ציבור קיצוני הפוגם בזהותה של מדינת ישראל וכזה "המלכלך" את דגל ישראל. לפני הכל, איננו מזדהים עם תוכן מודעה כהוא זה, אולם על פי חוק, חלה על אמצעי המדיה חובה לפרסם מודעות פוליטיות של כל המפלגות וכך עשינו".
לדברי עורכי העיתון: "לאור התגובות הציבוריות הרבות, תחושתנו היא שציבור גדול חש מושפל ומבוזה ולכן אין בכוונתנו לחזור ולפרסם את אותה מודעה. אנו תקווה כי גם שאר אמצעי המדיה אשר פרסמו את המודעה הזו, ינהגו כך. אין בכך לומר שאנחנו פוסלים את 'כחול לבן' מלפרסם אצלנו על פי חוק אולם לצד דרכי תעמולה לגיטימיים אנו דורשים מאנשי הקמפיין של כחול לבן להימנע מסגנון המעליב ופוגע בציבור שלם".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו