נעמה יששכר בדרך לישראל. בשעה 12:30 נפגשה נעמה יששכר עם ראש הממשלה בשדה התעופה של מוסקבה. היא עלתה על הטיסה לישראל וצפויה להגיע לארץ בסביבות הערב. במטוס כבר היה זמן להתבדחויות
"אין תחנות ביניים": צפו בראש הממשלה מתבדח עם נעמה יששכר pic.twitter.com/1GnFHGY8d2
— כאן חדשות (@kann_news) January 30, 2020
נעמה יששכר בדרך לישראל. בשעה 12:30 נפגשה נעמה יששכר עם ראש הממשלה בשדה התעופה של מוסקבה. היא עלתה על הטיסה לישראל וצפויה להגיע לארץ בסביבות 18:00 הערב.
יששכר ובני הזוג נתניהו עלו יחד למטוס בשדה התעופה, בלא למסור הצהרה לתקשורת. וייתכן כי בנחיתה יתקיים טקס עם הצהרות של נתניהו ומשפחת יששכר.
מוקדם יותר היום נפגשו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין וראש הממשלה נתניהו, שבוע לאחר הפגישה בישראל, וזאת לראשונה מאז החתימה על החנינה לישראלית שכנלאה ברוסיה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בעת הגעתה לשדה התעופה, נעמה ואמה התחבקו בהתרגשות. "חיכיתי עשרה חודשים לרגע הזה, אני עם דמעות בעיניים" אמרה הצעירה הישראלית. לאחר מכן שוחחה בטלפון עם אחותה, ליעד יששכר.
נעמה יששכר לאחר שחרורה: "הייתי בשוק" • @maya_aidan עם דבריה המלאים >> https://t.co/IC5g0Z4HB8 pic.twitter.com/gI0DVtrNDc
— חדשות 13 (@newsisrael13) January 30, 2020
בפתח הפגישה עם ראש הממשלה פוטין התייחס לחנינה שניתנה, והדגיש כי השחרור נעשה "בזכות היחסים הקרובים של ישראל ורוסיה". "נענינו לבקשת החנינה, ואני מאחל כל טוב לנעמה יששכר ולבני משפחתה" אמר הנשיא הרוסי לנתניהו, שביקש מראש הממשלה להעביר את דבריו לצעירה הישראלית. עוד ציין כי "ההחלטה לשחרר אותה התקבלה לא מעט בגלל המפגש עם אמה".
החלה פגישת רה"מ נתניהו ונשיא רוסיה פוטין במוסקווה. פוטין: "נענינו לבקשת החנינה לנעמה. מאחל כל טוב לה ולמשפחתה"@MoavVardi שליח כאן חדשות למוסקווה pic.twitter.com/9d1vKhahjZ
— כאן חדשות (@kann_news) January 30, 2020
נתניהו הודה בתגובה לפוטין על הענקת החנינה, ואמר כי "זו החלטה שמרגשת את כולנו. היחסים בין ישראל ורוסיה חזקים יותר מאי פעם. בשם כל עם ישראל, אני מודה לך על ההחלטה המהירה ועל שחרורה".
בהמשך הפגישה פוטין התעדכן מנתניהו על פרטי "עסקת המאה" האמריקנית. "אדוני הנשיא, אתה בעצם המנהיג הראשון שאני משוחח איתו אחרי ביקורי בוושינגטון על תכנית המאה של הנשיא טראמפ" אמר נתניהו. "אני חושב שנוצרה פה הזדמנות חדשה ואולי ייחודית, והייתי רוצה לשוחח איתך ולשמוע כמובן את התובנות שלך ולראות כיצד אנו יכולים לשלב את כל הכוחות למען הביטחון והשלום".
במקביל לפגישה של נתניהו ופוטין, נעמה ואמה יסעו לשדה התעופה במוסקבה. השתיים יטוסו חזרה לישראל לאחר מכן יחד עם נתניהו במטוס ראש הממשלה, והם צפויים לנחות בנתב"ג בסביבות השעה 18:00 הערב.
כזכור, אמש הקרמלין אישר כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין העניק חנינה לצעירה הישראלית נעמה יששכר, שנידונה ל-7.5 שנות מאסר בכלא הרוסי לאחר שנתפסה עם 9.5 גרם חשיש במהלך טיסת מעבר מהודו לישראל. בהודעת הקרמלין נכתב כי פוטין העניק חנינה ליששכר "מסיבות הומניטריות".
נתניהו עצמו אמר מיד לאחר בקשת החנינה כי הוא "מודה לידידי הנשיא פוטין על מתן החנינה לנעמה יששכר. אני מצפה לפגישתנו מחר בה נשוחח על עסקת המאה ועל ההתפתחויות האחרונות באזור". גם יו"ר כחול לבן בני גנץ אמר כי הוא "מברך על חזרתה הצפוייה והמשמחת. מקווה מאד שהחדשות נכונות ושהיא תשוב במהרה הביתה. לא חשוב מזה, יש להזכיר את הנעדרים שהבשורה לחזור הביתה תהיה גם לחיילנו וחללנו ברצועת עזה".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
ציפי
.....
20:57 01.02.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירחמיאל
פסטיבל נעמה בכיכר רבין במוצאי שבת הקרוב .תצביעו ביבי ותבואו .
17:38 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
.
סתם צוחק. שהערבים המחבלים יכנסו לבית הסוהר.
17:25 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דאוד הלון
אדון ביבי תודה לך תודה אתה מלך אתה גדול אני הצבעתי לך כל הזמן אני אעבוד בשבילך כמה שאוכל ...תודה לך על הכל . הבטחון ..הכלכלה.....
אדון ביבי תודה לך תודה אתה מלך אתה גדול אני הצבעתי לך כל הזמן אני אעבוד בשבילך כמה שאוכל ...תודה לך על הכל . הבטחון ..הכלכלה.. החיים היפים במדינה ...על שחרור נעמה...אתה גדול ותשאר גדול ....בעזרת השם אתה ממשיך להנהיג את המדינה...
המשך 17:21 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוי
.
15:38 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו 2
רק צריך מזל, יהי רצון שכל שונאיך ימוגו כעשן ולא תהיה להם תקווה. ורוב העם במדינה יקבל שכל ויבחר בך ביבי המלך. אמן
16:08 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
עליהם החמאס דורש לשחרר רוצחים שימשיכו לרצוח. על נעמה יששכר פוטין דרש כמה קרקעות בירושלים ושהרכבת לא תעבור ליד הכנסיה הרוסית.
16:08 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרחית
חלק מהקרקעות היו שייכים לרוסים והיו חכורים על ידינו. אך לא התעמקתי בכל.
16:26 30.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר