הפרקליטות הגישה היום (חמישי) כתב אישום לבית משפט המחוזי בבאר שבע נגד אזרח ישראל שגר ברצועת עזה, ותיווך עסקת טילים בין ארגוני טרור.
על פי כתב האישום, בשנת 2016 פנה אל הנאשם שכן שלו, אסמעיל חמיס אללוח המכונה אבו עוביידה, פעיל הג'יהאד האיסלאמי הפלשתיני. אסמעיל אמר לנאשם כי יש ברשותו ארבעה טילים תקולים וביקש ממנו לאתר קונה עבורם.
הנאשם הסכים להצעה ופנה למועתצם אלעיד הידוע בכינוי "מאלק עיד", פעיל סלפי, תומך דאע"ש, שמוכר לנאשם כסוחר נשק, באמצעות רשת הפייסבוק והציע לו לרכוש את ארבעת הטילים התקולים. מאלק הביע עניין בטילים ולמחרת היום נפגשו מאלק והנאשם וניגשו לביתו של אסמעיל בכדי לראות את ארבעת הטילים.
לאחר שבחנו את הטילים, מאלק רכש את הטילים, ושילם לנאשם 1000 שקלים בעבור ארבעת הטילים. הנאשם העביר 300 שקלים לאסמעיל, והשאיר ברשותו 700 שקלים עבור תיווך בעסקת הנשק.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים