בדרך לעסקה: ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא היום (ראשון) לוושינגטון, שם ייפגש מחר עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להצגת "עסקת המאה" של הממשל האמריקני. לפני המראתו התייחס בנתב"ג למאמצים וטען כי מדובר בתכנית הטובה ביותר עבור ישראל.
נתניהו לפני טיסתו לוושינגטון: "הנשיא האמריקני מביא תוכנית שמקדמת את האינטרסים החיונייים שלנו. אני הולך להיפגש עם טראמפ ביום שלישי, יחד נעשה היסטוריה" @MoavVardi pic.twitter.com/uGOnap90zx
— כאן חדשות (@kann_news) January 26, 2020
"לפני 5 שנים יצאתי לקונגרס בוושינגטון ונאלצתי להתייצב מול תכנית שהביא הנשיא האמריקני, כי האמנתי שהתכנית הזאת תסכן את האינטרסים החיוניים ביותר של ישראל ואת הקיום שלה. היום אני יוצא לוושינגטון כדי להתייצב לצד הנשיא האמריקני, שמביא תכנית שאני מאמין שמקדמת את האינטרסים החיוניים של ישראל" אמר. "ב-3 השנים האחרונות שוחחתי אינספור פעמים עם הנשיא טראמפ וצוותו על האינטרסים הללו, הביטחון שלנו והצדק שלנו" הבהיר. "אני הולך להיפגש עם טראמפ מחר, וביום שלישי – נעשה יחד היסטוריה".
השר יריב לוין, שהצטרף לנתניהו במשלחת לארה"ב, בחר לתקוף לפני ההמראה את חברי כחול לבן."בעוד דקות אחדות, ראש הממשלה וכל המשלחת הישראלית, ימריאו לוושינגטון למפגש ההיסטורי עם הנשיא טראמפ. דווקא בשעות האלה אנחנו שומעים ש'כחול-לבן' עדיין עוסקת ברדיפה האישית האובססיבית אחרי המנהיג שלנו, אחרי ראש הממשלה נתניהו. האיש שמצעיד את ישראל להישגים ענקיים".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"נתניהו נוסע לוושינגטון, והם באופן חסר תקדים ממשיכים לעסוק בהצבעות בכנסת, במחטפים ובדברים שלא היו כמוהם מעולם" טען. "אנחנו נעשה היסטוריה, והם יירשמו לחובה בכל ספרי ההיסטוריה".
מי שגם נמצא בדרך לארה"ב הוא יו"ר כחול לבן בני גנץ, שהמריא הבוקר מישראל והעלה תמונה שלו על המטוס במקביל להמראתו של נתניהו. "בדרך לוושינגטון לפגישה חשובה עם הנשיא טראמפ בבית הלבן, גאה לייצג אתכם" כתב גנץ.
מוקדם יותר היום נתניהו התייחס לתכנית המתגבשת בישיבת הממשלה, כשאמר כי "אנחנו בעיצומם של אירועים מדיניים מאוד דרמטיים, אבל השיא עוד לפנינו. בעוד זמן קצר אצא לוושינגטון ואפגש מחר עם ידידי, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שיציג את 'תוכנית המאה' שלו. אני חושב שפעם אחת בהיסטוריה יש הזדמנות כזאת, ואסור לנו להחמיץ אותה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עוד הבהיר כי "במשך שלוש שנים אני משוחח עם הנשיא טראמפ ועם צוותו על הצרכים הביטחוניים והלאומיים שלנו – עשרות רבות של שיחות, מאות שעות. אני מצאתי בכל השיחות הללו אוזן קשבת בבית הלבן לצרכים החיוניים של מדינת ישראל. אני יוצא לוושינגטון בתחושת שליחות גדולה, אחריות גדולה והזדמנות גדולה, ואני מלא תקווה שנוכל לעשות היסטוריה".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים