ביקורת מסעדות: Bobbe Speisesalon
לרגל חגיגות הסיילים בחנויות, התלבטנו באיזה ארץ לנחות. שמענו מגוון המלצות על מקום אירופאי שחובה ללבוש בו כפפות. הגענו לברלין הקפואה, שמסעדת בובה היא ממש סיבה לחגיגה.
מי אמר שברלין זה רק קוטג' ומילקי זולים? ברלין, העיר הגדולה שהיא כמובן הבירה של גרמניה מציעה למבקרים בה עניין והנאה. הבעיה היחידה כשנוסעים לחו"ל היא האפשרות לאכול אוכל כשר שהופכת למסובכת ולכן גם בברלין יש קושי רב למצוא מסעדות כשרות טובות וטעימות. למזלנו הרב, הגענו ל'בובה'.

בובה היא מסעדה ובר בברלין ממש ליד פראגרפלאץ, המגישה אוכל ישראלי-ים תיכוני מוסמך כשר עם השפעות גרמניות ואירופאיות. חלל המסעדה עוד קיים משנת 1903 וארון הבר עומד במקום מאז המסעדה הראשונה באותה תקופה!
מסעדה כשרה – לא ליהודים בלבד
המסעדה, שנוסדה לפני כשנתיים בשם "Bobbe" (סבתא ביידיש), שואפת להעביר את האווירה של סלון משפחתי עם העושר שבאוכל, כאשר יושבים בצוותא עם מגוון אנשים בשולחן.
לאחר שיחה עם אריאל מנהל המסעדה, הצלחנו להבין את התחושה שחווינו בכניסה למקום. הרעיון הוא מסעדה שלא פונה רק לשומרי הכשרות, אלא פתוחה ורלוונטית לכולם. שולחן לידנו ישבו רבנים שבאו לכנס ושולחן ליד חבורה של מקומיים (שמי יודע מה השושלת שלהם..).
הרעיון הזה הדליק אותנו וממש גורם לחוויה של יציאת ערב ברלינאית אמיתית. וזה בניגוד למסעדות הכשרות שיצא לנו לפגוש במקומות שונים בעולם שבהם ההרגשה שנכנסת למסעדת צדדית ועייפה.

התחלנו עם מנות הפתיחה שכללו חומוס עם טחינה וגרגירים. היינו בטוחות שנקבל חומוס קנוי ודל. אך להפתעתנו, קיבלנו חומוס חם וטעים שלא מבייש אף חומוסיה בארצנו. ביחד עם הפיתות הטריות, הגיעו מטבלים שעשו פלא בפה. רוטב סרירצ'ה- שהיה פיקנטי עם צבע מגרה ופסטו בעבודת יד שהיה מדהים.
נקניקיות מגן עדן
לעיקריות הזמנו שתי מנות. איזה אתם שואלים? אז בואו נדבר רגע על מנת הנקניקיות, ברשותכם. הזמנו נקניקיות בקר מעולות בעבודת יד עם פוטטוס שהיו עשויות מושלם. תשכחו מעיסה מעפנה, הפעם אנחנו מדברות אתכם על נקניקיות עבודת יד משובחות, הכי רחוקות מפאסט פוד שיש.
הנקניקייה היתה איכותית, והיא לא פחות ממאכל תאווה, שעושה טוב על הלב וגם על הקיבה. הנקניקיות היו גן עדן של בקר ובין הטובות שאכלנו. שווה לטעום.

בנוסף לנקניקיות, הזמנו גם נתחי בקר מבושלים איטית על מג'דרה. הריח היה משגע. הבשר היה נימוח ועסיסי, הנוזלים הצטמצמו והטעמים התרכזו. קיבלנו תבשיל משובח, כזה ששווה לחכות לו כל היום וכיף להיכנס למסעדה בזכות הניחוח שלו שממלא את החלל.
התוצאה הייתה קדירה מושלמת מבשר בקר ישראלי ממש בברלין הסגרירית (המתגעגעים לאוכל של בית, המנה הזאת היא בול בשבילכם).

בקיצור, אין צורך להביא שימורים ומנות חמות מהארץ. ארוחה אחת במסעדת בובה תשביע אתכם לכל היום. המחירים הוגנים ונעים סביב 15 יורו למנה. המנות היו משביעות עם שפע מטבלים נהדרים וכמובן עשירות בתבלינים שמזכירים את הבית. המקום ידידותי לצמחוניים, ויש אפשרויות לטבעונים.
הכי אהבנו: בכניסה למסעדה האווירה מהממת, צוות חם, חיובי ומקצועי שבאופן טבעי נותן תחושה של בית. הבעלים והעובדים הם ישראלים דוברי עברית, לבביים ואנרגטיים. שנכנסים למקום שומעים פלייליסט מקסים בעברית. השירות היה יוצא דופן. מחכות כבר לפעם הבאה וממליצות בחום גם להגיע במיוחד לטובת ארוחה במקום. היה נעים להגיע למקום עם תחושת בית, בברלין האפרורית.
===========================
Bobbe Speisesalon | מיקום: Motzstr. 91, 10779 ברלין, גרמניה
מתאים ל: שומרי כשרות רעבים שמטיילים בברלין
טווח מחירים: 28 ₪ – 97 ₪
הניקוד שלנו:
מחיר:✰ ★★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות: ★★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ✰ ★ ★ ★
בשרי, כשר למהדרין – הרבנות דק"ק ברלין גרמניה
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי, החל מ- 12:00- 21:30, אך כמובן שלא ישאירו אף ישראלי רעב בפתח.

מה דעתך בנושא?
7 תגובות
2 דיונים
קיבנימט!!!!!
ולא נסלח
23:42 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת שיודעת
כל פעם שאני מגיעה לברלין, אין מצב שלא עושה כמה ארוחות שם (תלוי במשך הזמן שנמצאת).
20:57 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
רק תעשי לי טובה פעם הבאה, תני בשבילי יריקה שם על האדמה ותמסרי להם ש"יום יבוא".
22:27 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדי
תענוג של אוכל! כל מנה שהזמנו הייתה מעולה
20:47 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
מקווה שביקרת במקווה וביד ושם אחרי שחזרת. עלאק עוד איזה ישראלי שמתלהב על כמה אירופאים צבועים. מה נהיה???
22:26 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
נסעת
23:30 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גוליבר
הלו... גרמניה... רק לפני כמה עשרות שנים...
20:26 25.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קיבנימט!!!!!
ולא נסלח
23:42 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת שיודעת
כל פעם שאני מגיעה לברלין, אין מצב שלא עושה כמה ארוחות שם (תלוי במשך הזמן שנמצאת).
20:57 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
רק תעשי לי טובה פעם הבאה, תני בשבילי יריקה שם על האדמה ותמסרי להם ש"יום יבוא".
22:27 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדי
תענוג של אוכל! כל מנה שהזמנו הייתה מעולה
20:47 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
מקווה שביקרת במקווה וביד ושם אחרי שחזרת. עלאק עוד איזה ישראלי שמתלהב על כמה אירופאים צבועים. מה נהיה???
22:26 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציון
נסעת
23:30 23.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר