הכי נכונה לעונה: מתכון לעוגת שיש בחושה. צפו - סרוגים

הכי נכונה לעונה: מתכון לעוגת שיש בחושה. צפו

במקום להתלבט בין עוגת שוקולד לוניל, מצאנו את העוגה שמשלבת את שניהם יחד בצורה הכי מרהיבה: מתכון לעוגת שיש בחושה שתשמחו לאמץ לצד הקפה של שבת - צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב

חדשות סרוגים
הכי נכונה לעונה: מתכון לעוגת שיש בחושה. צפו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שיש בחושה

במקום להתלבט בין עוגת שוקולד לוניל, מצאנו את העוגה שמשלבת את שניהם יחד בצורה הכי מרהיבה: מתכון לעוגת שיש בחושה שתשמחו לאמץ לצד הקפה של שבת – צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב

מנות: 10| חלבי

מצרכים:

4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה
1 כוס חלב(240 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (375 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה(10 גרם)
1/4 כפית מלח
עבור עוגת השוקולד:
3 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
1/4 כוס חלב
כף סוכר

*ניתן להכין את העוגה גם בגרסת פרווה, על ידי החלפת החמאה למרגרינה ואת החלב למיץ תפוזים*

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180מעלות, ומשמנים תבנית עגולה

2. אל קערה גדולה מכניסים את כל החומרים היבשים לעוגה: אבקת אפייה,  מלח וקמח.

3. בקערה אחרת מערבבים את אבקת הקקאו עם החלב והסוכר.

4. ממסים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.

5. במיקסר- מוסיפים את החלב בהדרגה לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק

6. לשלב החיבור בין שתי הבלילות צפו בסרטון למעלה:

7. בעזרת כף יוצרים שכבות של בלילה על התבנית המשומנת. מתחילים מאמצע המחבת, מתחילים עם כפית אחת של בלילת וניל ומעל זה כף של בלילת שוקולד וכן הלאה עד שכל הבלילה נוצלה. (אם אין סבלנות לעשות שכבות, ניתן לעשות ליצוא את בלילת השוקולד על גבי הווניל וליצור צורה עם סכין או מזלג)

8. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות (או עד שקיסם מוכנס לתוך מרכז העוגה ויוצא נקי).

9. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות לפני ההסרה מהתבנית. מומלץ: להגיש עם זיגוג שוקולד מעל העוגה.

שבת שלום!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
עוגה כ"כ פשוטה ומתכון מסובך.
שגית | 24-01-2020 14:19
3ביצים 21/2 כוסות קמח א. אפיה סוכר וניל כוס תפוזים או כוס מים עם תמצית וניל 3/4 כוס שמן כוס סוכר 1/2 כף קקאו. אופן ההכנה: להפריד ביצים ולהקציף עם הסוכר לאחר מכן לחבר את כל החומרים עם הביצים המוקצפות לשטח 3/4 מהכמות בתבנית וה-1/4 שנותר בקערה מוסיפים 1/2 כף קקאו מערבלים טוב ושופכים על הבלילה לוקחים קיסם שיניים ומערבבים כדי שתהיה צורה יפה כשניפרוס את העוגה.
והכי חשוב
מומיןאמא | 28-01-2020 19:26
בלי חמאהההההה
2
עוגה של קארין גורן
Leeor | 27-01-2020 11:24
גם עוגת גבינה עם אותו רעיון